Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γεωπάρκο της Σητείας του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου

 

Μετά από δύο χρόνια αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών λόγω της πανδημίας, η εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού και όχι μόνο, μας τιμά με τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στο Γεωπάρκο της Σητείας, αναγνωρίζοντας την αξία της περιοχής μας για την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Η συνεργασία του Γεωπάρκου με τα ΚΠΕ όλης της Ελλάδας, το θερινό σχολείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τα πολύ αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα που διαθέτουμε, έχουν συμβάλει στην μεγάλη επισκεψιμότητα από σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα.

Η επίσκεψη του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου ήταν η 6η για την φετινή χρονιά, με τις 3 από αυτές να είναι τριήμερες, ενώ έχουν προγραμματιστεί ακόμα άλλες 3 για το επόμενο διάστημα.

Θα πρέπει να προσθέσουμε την επίσκεψη στο Γεωπάρκο ορειβατικών και σπηλαιολογικών ομάδων όλο το χρόνο, αλλά και την φιλοξενία νέων μέσο του Προγράμματος Erasmus+ KA 152 Youth, από τον ΔΟΚΑΣ και το Γεωπάρκο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τα συνεργαζόμενα ΚΠΕ, για την μακρόχρονη και πολύτιμη συνεργασία τους.

Οφείλουμε όμως πολλά και στις εθελοντικές ομάδες που πάντα στηρίζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του Γεωπάρκου, όπως οι Συνοδοί Βουνού Σητείας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και την ΕΔΕΑΚ.

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας