Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Πεζοπορία του Ορειβατικού Αγ. Νικολάου στους Χοντροβολάκους, Λίμνη Σκάφη και Σχινοκάψαλα Σητείας (βίντεο)

 

Μια ενδιαφέρουσα πεζοπορία πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Αγίου Νικολάου (orsian/blogspot.com) την Κυριακή 8 Μαΐου στα νότια του όρους της Θρυπτής στην περιοχή Σχινοκάψαλων – Ορεινού. Είκοσι τρεις πεζοπόροι από την περιοχή Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας με τον σύλλογο Αγίου Νικολάου και μια ομάδα από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας, συνολικά γύρω στα 35 άτομα, ξεκινήσαμε στις 9 η ώρα το πρωί από την περιοχή Χοντροβολάκοι, ανάμεσα στα δύο χωριά.

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)

Πρώτη στάση να θαυμάσουμε την τεχνητή λιμνοδεξαμενή συγκέντρωσης του νερού δίπλα στο δρόμο και τη φυσική καμάρα που σχηματίζουν τα βράχια ίσια πάνω της (αργότερα θα ανέβουμε σε αυτήν, για να ατενίσουμε τη θέα στις νότιες ακτές της Κρήτης). Η μικρή τεχνητή λίμνη της Σκάφης, βρίσκεται 3 χλμ. νοτιοδυτικά του καταπράσινου χωριού Ορεινού του όρους της Θρυπτής, σε ένα από τα ωραιότερα τοπία της Κρήτης, σε μια περιοχή πνιγμένη στα πεύκα. Η λίμνη, η μοναδική στο όρος της Θρυπτής, παίρνει το όνομα της από το μακρόστενο σχήμα της που από ψηλά θυμίζει σκάφη.

Ο οικισμός Σχινοκάψαλα

Ο οικισμός Σχινοκάψαλα, είναι χτισμένος στις πλαγιές της Θρυπτής, σε υψόμετρο 432 μ. Χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο, με άπλετη θέα στο Λιβυκό πέλαγος, συνδυάζει τις ομορφιές του βουνού και της θάλασσας, το εντυπωσιακό ορεινό ανάγλυφο και τις πανέμορφες παραλίες (Αχλιές, Μαύρος Κόλυμπος, Γαλήνη).

 

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας