Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Νέα λουλούδια φυτεύτηκαν στα παρτέρια της Σητείας

 

Σε μία προσπάθεια να δώσει περισσότερο χρώμα και να ομορφύνει κεντρικά και όχι μόνο σημεία της πόλης η Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας εντείνει αυτό το διάστημα τις εργασίες καθαρισμών και φυτεύσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή χθες η δράση επικεντρώθηκε στα παρτέρια της οδού Παπανδρέου, κατά μήκος του σιντριβανιού, τα οποία ξεχορταριάστηκαν. Κατόπιν φυτεύτηκαν νέα λουλούδια και φυτά.

Μεταξύ αυτών και μία μαστίχα Χίου, δώρο από τον κ. Ιπποκράτη Μισαντώνη όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες για την κίνηση αυτή. «Πιστεύουμε ότι θα αναπτυχθεί, μακάρι να ευδοκιμήσει. Να έχουμε έτσι ένα τέτοιο φυτό, μαστίχα Χίου στον τόπο μας. Εξαρτάται βέβαια και από τις κλιματικές συνθήκες. Εμείς πάντως θα το προσέχουμε και μακάρι να πάει καλά. Επιθυμία και σκοπός είναι μελλοντικά να υπάρξει μία αδελφοποίηση μεταξύ της Χίου και της Σητείας», πρόσθεσε.

 

Οι τριανταφυλλιές

Επίσης σε ένα από τα παρτέρια της Παπανδρέου φυτεύτηκαν μόνο τριανταφυλλιές και άξιο αναφοράς είναι πρόκειται για φυτά του «φυτωρίου» της Υπηρεσίας Καθαριότητας, η οποία από πέρυσι έχει ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια όχι μόνο με τριανταφυλλιές, αλλά και άλλα φυτά και λουλούδια. Έχει έτσι τη δυνατότητα να ανανεώνει τα είδη και να εμπλουτίζει τις φυτεύσεις στην πόλη, αλλά και στις τοπικές κοινότητες, μειώνοντας έτσι το κόστος της διαδικασίας.

«Εντείνουμε τη δράση μας την Άνοιξη, που ο καιρός βελτιώνεται και κάνουμε και εργασίες κηπουρικής και καλλωπισμού των παρτεριών της πόλης μας, αλλά και όλου του Δήμου μας. Προχωρούμε και σε αντικατάσταση των φυτών, φυτεύουμε καινούρια. Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα, να ομορφύνει ο τόπος μας», τόνισε η κ. Πλατανάκη.

Παράλληλα ευχαρίστησε και όσους πολίτες συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια και φροντίζουν παρτέρια που βρίσκονται κοντά στις οικίες τους ή τους χώρους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

 

Παραλιακά

Εκτός από την πόλη της Σητείας, εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού γίνονται και στον υπόλοιπο Δήμο. Έμφαση έχει δοθεί στις παραλιακές περιοχές, όπου οι εργασίες σχεδόν ολοκληρώνονται.

«Φέτος ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό μας για καθαρισμούς και εξωραϊσμό από τα παραλιακά μας μέτωπα. Ο Μάρτιος δεν βοήθησε πολύ λόγω καιρικών συνθηκών, ωστόσο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέχρι τώρα έχουν γίνει κλαδοκοπές στα αλμυρίκια σε όλες τις παραλίες μας, από την Μαριδάτη, μέχρι το Μόχλος, το Μακρύ Γιαλό, τον Ξερόκαμπο, τον Γούδουρα, την Χιόνα, την Κάτω Ζάκρο, όπου χρειάστηκε προκειμένου να είναι έτοιμα με το άνοιγμα της καλοκαιρινής σαιζόν που ευχόμαστε να είναι πολύ καλή», επεσήμανε η Αντιδήμαρχος.

 

Καθαριότητα

«Δρούμε τώρα στην πόλη», συνέχισε, «όπου υπάρχουν πολλά παρτέρια και σιγά -σιγά επεκτεινόμαστε και στα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου μας. Αναμένουμε και στις 16 Μαΐου ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό με τους τέσσερις εργαζόμενους στην Πυροπροστασία, είναι σε εξέλιξη η πρόσληψη και των εργαζομένων από τα κοινωφελή προγράμματα για να δώσουμε βάρος σε κλαδοκοπές, αποψίλωση χόρτων κι άλλες εργασίες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τον Ιούνιο θα έχουμε μία καλή εικόνα σε όλο το Δήμο μας.

Περιμένουμε προσωπικό και στην Καθαριότητα με τα πεντάμηνα και τα κοινωφελή για να έχουμε επιπλέον δρομολόγια και για την ανακύκλωση, να υποστηρίξουμε τα κομμάτια του Δήμου που αυξάνεται ο όγκος απορριμμάτων λόγω της καλοκαιρινής σαιζόν όπως είναι και ο Ξερόκαμπος και ο Μακρύ Γιαλός, αλλά και εντός της πόλης με επιπλέον δρομολόγιο και τις Κυριακές.

Όλη αυτή η προσπάθεια και ο προγραμματισμός γίνεται με πολύ καλή συνεργασία με τους προϊσταμένους των τμημάτων, τους εργαζόμενους ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες και τον τόπο μας».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας