Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Παρουσίαση της εργασίας «Τα Μνημεία της περιοχής μας διηγούνται την Ιστορία τους» στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Εκπαίδευσης

 

Παρουσίαση της εργασίας μας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας & Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας με τίτλο «Το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου»

Την Παρασκευή 6/5 στις 9:40 θα παρουσιάσουμε την εργασία με τίτλο: «Τα Μνημεία της περιοχής μας διηγούνται την Ιστορία τους» που πραγματοποιήσαμε από κοινού το Γυμνάσιο Χανδρά, το Δημοτικό σχολείο Αρμένων και το Νηπιαγωγείο Ζήρου. 

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας & Εκπαίδευσης της ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας 

 Πρόκειται για τις εργασίες που κάναμε με τους μαθητές μας με σκοπό να γνωρίσουν και να αναδείξουν γνωστές και άγνωστες πτυχές, από την εποχή της Τουρκοκρατίας, συνδεδεμένες με τα μνημεία της περιοχής τους. Μέσα από συνεντεύξεις, διδακτικές επισκέψεις, έρευνα και μελέτη ιστορικών πηγών οι μαθητές δημιούργησαν μια σειρά από e-book, τα οποία αναρτήθηκαν σε ένα συλλογικό Thiglink, και τα οποία περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο, κείμενα και πληροφορίες, αλλά και πρωτότυπα animation και ζωγραφιές. Μαθητές και  εκπαιδευτικοί εξοικειωθήκαμε με την άυλη κληρονομιά της περιοχής μας και μάθαμε πολλά ιστορικά στοιχεία για μνημεία που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. 

Η εργασία παρουσιάστηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση του 1821 και στο πλαίσιο αυτό έγινε και ξενάγηση στα μνημεία από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.


Χρηστάκη Αγγελική ΠΕ06 MEd Διευθύντρια γυμνασίου Χανδρά

Μαντζίλα Μαρία ΠΕ70 MEd Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου Αρμένων

Παπανικολάου Μαριλένα ΠΕ60 MEd Διευθύντρια Νηπιαγωγείου Ζήρου



Συνολικες προβολες σελιδας