Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Η βελτίωση των υποδομών στο φαράγγι του Ρίχτη και το Βάι

 

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς η Μονομετοχική Ανώνυμη Δημοτική Εταιρεία Σητείας Α.Ε. εστιάζει σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Μία από τις βασικές είναι η ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας, που έχει υπογράψει η ΜΑΔΕΣ με το ΔΟΚΑΣ.

«Πρόκειται», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΜΑΔΕΣ κ. Νίκος Μακρυνάκης, «για μία σημαντική ενέργεια που έλαβε χώρα το προηγούμενο έτος. Ήταν μία κίνηση στην σωστή κατεύθυνση με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη και της προηγούμενης διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης, στην οποία εστιάσαμε κι εμείς, όταν αναλάβαμε, δεδομένου ότι, μέσω της δυνατότητας διαχείρισης από την ΜΑΔΕΣ των υποδομών του Γεωπάρκου, μπορεί να στηριχθεί περαιτέρω το Γεωπάρκο της Σητείας και να υποστηριχθούν οικονομικά παρεμβάσεις και δράσεις του. Επίσης να προστατευτεί, να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το φαράγγι του Ρίχτη όπως και άλλες δομές τόσο του Γεωπάρκου, όσο και στο σύνολο του δήμου.

Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν δράσεις και παρεμβάσεις στην διάρκεια του 2021 με στόχο την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στους επισκέπτες του φαραγγιού και βελτίωσης των υποδομών του. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το τρέχον έτος. Στο πλαίσιο αυτό -μεταξύ άλλων- θα επιδιωχθεί η κάλυψη της διαδρομής με Wi-Fi ώστε να υπάρχει εικόνα για το σημείο που βρίσκεται ο επισκέπτης εισερχόμενος στο φαράγγι και να νιώθει και ο ίδιος πιο ασφαλής. «Ζητούμενο είναι η βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά το φαράγγι του Ρίχτη. Αντίστοιχα θα ενεργήσουμε και για την παραλία στο Βάι την οποία επίσης διαχειρίζεται η ΜΑΔΕΣ».

Τα οικονομικά

Η υλοποίηση ενεργειών στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας επέφερε θετικά αποτελέσματα και στα οικονομικά δεδομένα της ΜΑΔΕΣ, όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία του 2021, που ήταν μία καλή χρονιά σε σχέση και με αυτή του 2019, που θεωρείται μία πολύ καλή χρονιά σε ότι αφορά τον τουρισμό σε επίπεδο χώρας συνολικά όπως σαφώς ήταν καλύτερη από το 2020, που ήταν μία δύσκολη χρονιά, λόγω των συνθηκών πανδημίας, με ζημιογόνα χρήση», σημείωσε ο κ. Μακρυνάκης.

Βάσει των οικονομικών στοιχείων, το διάστημα του Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2021 υπήρξε αύξηση του συνόλου των εισπράξεων της ΜΑΔΕΣ σε σχέση και με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Ενδεικτικά όπως αναφέρθηκε, τον Αύγουστο του 2019 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 118.604, ενώ τον Αύγουστου του 2021 στα 121.735. Τον Σεπτέμβριο του 2019 στα 67.734, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 στα 80.095. Τον Οκτώβριο του 2019 οι εισπράξεις ανήλθαν στα 22.774, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 στα 39.528 €. «Το 2021 ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Καταλυτικό γεγονός σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν η υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ ΜΑΔΕΣ και ΔΟΚΑΣ. Ελπίζουμε και το τρέχον έτος να έχει θετικό πρόσημο», πρόσθεσε ο κ. Μακρυνάκης.

Για το προσωπικό

Ένα από τα ζητούμενα για τη διοίκηση της ΜΑΔΕΣ είναι να γίνει νωρίς φέτος η πρόσληψη του προσωπικού. Είναι ένα σημαντικό πρόβλημα λόγω της διαδικασίας πρόσληψης: πέρυσι το προσωπικό ανέλαβε καθήκοντα στις 2 Αυγούστου. Ελπίζουμε φέτος να μην συμβεί το ίδιο. Από την πλευρά μας έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προς διάφορες κατευθύνσεις γα την αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού προβλήματος», κατέληξε ο κ. Μακρυνάκης.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας