Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Zημιές σε θερμοκήπια και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στο Λασίθι

Zημιές σε θερμοκήπια και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία στο Λασίθι

 

Τα ισχυρά μποφόρ που από χθες τη νύχτα πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και η γενικότερη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε διάφορα σημεία του Δήμου Ιεράπετρας, ανάμεσα στα οποία και σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Το πρωί της Παρασκευής βρίσκει την περιοχή του Σελάκανου με λίγο χιόνι, όμως ο δρόμος που οδηγεί εκεί στο σημείο της Σχίστρας, είναι πάρα πολύ επικίνδυνος αφού το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές κατολισθήσεις που έχουν ενταθεί μετά τις τελευταίες βροχές. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Πετσαγγουράκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως οι οδηγοί που πιθανόν θα θελήσουν να επισκεφτούν την περιοχή θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί. Το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες έχει γίνει γνωστό στο Δήμο Ιεράπετρας με τον κ. Καλαντζάκη να αναφέρει στο Ράδιο Λασίθι πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί άμεσα, αλλά έχουν ζητηθεί χρήματα από την Περιφέρεια για να προχωρήσουν μελέτες αποκατάσταση τόσο για αυτό το σημείο, όσο και στο τμήμα Μύρτος Τέρτσα.

Παράλληλα όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπάρχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες που έχουν υποστεί ζημιές κυρίως στα ανατολικά του Δήμου αλλά και στα δυτικά, για τις οποίες από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει καταγραφή ώστε να ξεκινήσει προσπάθεια αποζημίωσης.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης αρκετοί οδηγοί που κινούνται στα ανατολικά του Δήμου προς Μακρύ Γιαλό οι οποίοι επικοινώνησαν με το Ράδιο Λασίθι, αφού οι πολύ έντονοι βοριάδες κάνουν δύσκολη την οδήγηση, ιδιαίτερα για όσους έχουν μικρά οχήματα και η προσοχή που χρειάζεται είναι πολύ μεγάλη.

 

Πηγή : Cretalive

Συνολικες προβολες σελιδας