Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Οι έμποροι ελπίζουν τώρα στις εκπτώσεις αλλά οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες οι χειμερινές εκπτώσεις και ο εμπορικός κόσμος προσδοκά μία αύξηση της κίνησης, ωστόσο οι καταστηματάρχες διατηρούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω της κατάστασης και της εξέλιξης της πανδημίας.

«Και η χειμερινή εκπτωτική περίοδος», ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας Μάρω Νικητάκη,  λαμβάνει χώρα σε συνθήκες κορονοϊού με το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων σε πανελλαδικό, παγκρήτιο, αλλά και τοπικό επίπεδο να προκαλεί εύλογα ανησυχία στους πολίτες. Ως εκ τούτου ο κόσμος είναι μαγκωμένος, με την ψυχολογία του, αλλά και την καθημερινότητά του να επηρεάζεται από τις εξελίξεις της πανδημίας.

Αυτό αποτυπώθηκε και στην κίνηση της φετινής εορταστικής περιόδου, η οποία ήταν μεν διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο δεν ήταν η επιθυμητή για το σύνολο του εμπορικού κόσμου. Όπως και το 2020 έτσι και το 2021 και ασφαλώς οι πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, εξελίσσονται στην σκιά του covid με αρνητικές ορατές επιπτώσεις.

«Ευελπιστούμε όλοι οι επαγγελματίες», σημείωσε η κ. Νικητάκη, «ότι θα υπάρξει μία σχετική κίνηση στα καταστήματα μας στην διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται 28 Φεβρουαρίου, βάσει νόμου.

Ευελπιστούμε. Όμως αυτό θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία και το μείζον θέμα των κρουσμάτων. Θα δούμε λοιπόν στην πορεία, δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτή την στιγμή, πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Μακάρι να ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η κατάσταση με πρώτιστο την υγεία των πολιτών.

Έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη το αίτημα -πάγιο και διαρκές- του εμπορικού κόσμου, Συλλόγων, Ομοσπονδιών, Συνομοσπονδίας σχετικά με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών διαστημάτων, να επανέλθουμε στις τακτικές εκπτώσεις του χειμώνα και του καλοκαιριού ώστε να αποκτήσουν εκ νέου νόημα και ουσία οι εκπτώσεις, που έχει χαθεί εδώ και τόσα χρόνια. Έγινε λοιπόν αποδεκτό, υπήρξε δέσμευση, θα πρέπει να υπογραφεί η υπουργική απόφαση. Είναι ένα θετικό βήμα και περιμένουμε την ΚΥΑ.

Προφανώς η τωρινή κατάσταση είναι δύσκολη για το σύνολο των πολιτών, ωστόσο δεν πρέπει ο κόσμος να σταματήσει να ελπίζει».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας