Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

«Άρωμα γυναίκας» στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας

 

Με αφορμή τις πρόσφατες δημαιρεσίες και την εκλογή της Μαρίας Γιαννακάκη στην θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, ο Δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης,  σε χθεσινές του δηλώσεις   έκανε λόγο για «Άρωμα γυναίκας» στο Δ.Σ. για την επόμενη διετία.

Ο κ. Ζερβάκης όπως και στην διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Μεραμβελλιωτάκη,  ο οποίος, όπως είπε, επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του: «Γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας είναι ένα δύσκολο συμβούλιο. Αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια αρνητική σκέψη εκ μέρους μου αλλά με την εμπειρία που  υπάρχει από πολλούς  Δημοτικούς Συμβούλους, την ανάγκη και την διάθεση εκ μέρους όλων των Δημοτικών Συμβούλων για προσφορά,  τις πολλές φορές πολυσχιδείς θέσεις οι οποίες σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει η δυνατότητα να εκφραστούν.  Θεωρώ λοιπόν ότι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και σε τέτοιες συνθήκες, ο κ. Μεραμβελλιωτάκης επιτέλεσε επάξια το καθήκον του και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για άλλη μία φορά.»

Σε ότι αφορά την νέα Πρόεδρο, ο Δήμαρχος Σητείας τόνισε: «Αναλαμβάνει η κ. Γιαννακάκη η οποία είναι μία καταξιωμένη επαγγελματίας στην περιοχή της Σητείας, ένας άνθρωπος που έχει δείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια την διάθεση για προσφορά στον τόπο,  από όπου κι όποτε χρειάστηκε. Είναι ακέραιος χαρακτήρας,  ένας άνθρωπος ο οποίος θεωρώ αν μη τι άλλο ότι θα κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους.   Η εμπειρία της,  ο επαγγελματισμός της και τα χαρακτηριστικά της θεωρώ ότι είναι το καλύτερο εχέγγυο για να έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη διετία, το οποίο θα αναβαθμίσει όχι μόνο τον ίδιο του το ρόλο αλλά και τις όποιες αποφάσεις χρειαστεί να πάρουμε,  εμπλουτίζοντάς τις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι επ’ ωφελεία μόνο των δημοτών και κανενός  άλλου. Εύχομαι στην κ. Γιαννακάκη καλή θητεία και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, η επόμενη διετία να είναι όσο γίνεται πιο παραγωγική και πιο αποδοτική εις όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Η  διετία  που μόλις ξεκίνησε θα είναι και εκείνη που θα οδηγήσει  μέσω προεκλογικής περιόδου στις επόμενες Δημοτικές εκλογές και με αφορμή  σχετικές αναφορές  τις τελευταίες ημέρες για συμμετοχή προσώπων σε αυτές, ερωτηθείς  σχετικά ο κ. Ζερβάκης απάντησε: «Εμείς είμαστε προσηλωμένοι και στόχευσή μας είναι να επιτελέσουμε στο ακέραιο τους στόχους που έχουμε θέσει σαν Δημοτική ομάδα,  σαν Δημοτική Αρχή, ούτως ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα θέματα τα οποία θεωρούμε ότι είναι πρώτης προτεραιότητας για να μπορέσει επιτέλους η Σητεία πάρει τη θέση που της αξίζει. Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα κι επειδή όπως είναι γνωστό,  τα δύο πρώτα χρόνια, εκτός του κορονοϊού είναι και προσαρμογής και ετοιμασίας κάποιων θεμάτων, να είστε σίγουροι, ότι στην διετία που θα διανύσουμε θα υλοποιηθούν πολλά πράγματα τα οποία πολλά χρόνια είχαν μείνει στα συρτάρια και ήταν επί σειρά ετών απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας. Όλα έχουν ιεραρχηθεί και προγραμματιστεί. Στα επόμενα δύο χρόνια,  η στόχευση μας είναι μόνο αυτή.  Ο τελικός κριτής όπως είναι γνωστό είναι πάντα ο Σητειακός λαός. Μέχρι τώρα έχουμε την βοήθεια και την συνδρομή του και θεωρώ ότι και τα επόμενα δύο χρόνια η αρωγή των συνδημοτών θα είναι κοντά στην παρούσα Δημοτική Αρχή. Όταν θα έρθει η ώρα της προεκλογικής  εκστρατείας  και των προεκλογικών λόγων,  θα καταθέσουμε κι εμείς τις απόψεις μας. Αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι πάρα πολύ νωρίς και θεωρώ ότι καλό είναι να μην μεταφέρουμε την ‘μπάλα στην  εξέδρα’ όπως λέμε,  αλλά να εστιάζουμε στην καθημερινότητα και στα προβλήματα. Δυστυχώς ο χρόνος τρέχει γρήγορα και πρέπει να προλάβουμε όλες τις διαδικασίες.»

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας