Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Κρήτη: «Μαύρα» Χριστούγεννα για χιλιάδες αγρότες - Πόσοι μένουν εκτός επιδοτήσεων (βίντεο)

 https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2019-09-10/agrotis.jpg

 Περίπου 4.000 σε σύνολο 20.000 αγροτών έμειναν απλήρωτοι, ενώ στην δεύτερη καταβολή εκτιμάται να μείνουν εκτός 1.000 ακόμη παραγωγοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρο Γαβαλά 

Χιλιάδες αγρότες στην Κρήτη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός επιδοτήσεων, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για τη διόρθωση των όποιων λαθών, με τη σχετική διαδικασία, ωστόσο, να προχωρά με ρυθμούς χελώνας, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των αγροτών του νησιού.

 

 

«Από τους 20.000 παραγωγούς στην Ένωση Ηρακλείου, οι 4.000 έμειναν απλήρωτοι, ενώ στην δεύτερη πληρωμή, εκτιμάται ότι θα μείνουν εκτός 1.000 παραγωγοί», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και προσθέτει: «Ευελπιστούμε πως το αρμόδιο υπουργείο θα προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την πληρωμή των συγκεκριμένων αγροτών, ώστε να μπορέσει ο αγροτικός κόσμος να παραμείνει στην ύπαιθρο και να παράγει προϊόντα».

Την ίδια στιγμή, ηια τη χειρότερη πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης των τελευταίων ετών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας ότι έχει τεράστια η ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καλώντας την, να αναθεωρήσει τις απόψεις της, ώστε οι επιδοτήσεις να πληρωθούν με τις κείμενες διατάξεις των προηγούμενων χρόνων.

Όπως εκτιμά ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης, περισσότεροι από 2.000 αγρότες στο νησί μας θα βρεθούν εκτός επιδοτήσεων, την ώρα μάλιστα που ο χειμώνας προβλέπεται αρκετά δύσκολος με φόντο και τις μεγάλες ανατιμήσεις προϊόντων.

«Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός ενιαίας ενίσχυσης που είναι το αποκούμπι τους για την επιβίωση τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδάκης.

Αρκετοί αγρότες κάνουν λόγο για μαύρα Χριστούγεννα, σχολιάζοντας το μπάχαλο με τις επιδοτήσεις καθώς στη περίπτωση που δεν «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες τότε υπάρχει ο κίνδυνος μερίδα αγροτών να πληρωθεί τον Φλεβάρη, ενώ στην περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή τότε διαβλέπουν εικόνες υποβάθμισης αγροτικών περιουσιών, σε αρκετές περιπτώσεις.

Την  ίδια ώρα, επικρατεί αναβρασμός ενόψει της νέας ΚΑΠ, με την Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης να τονίζει την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης των παραγωγών, ώστε να κρατήσουν ζωντανό το επάγγελμα τους, όπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή που απέστειλαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή : Νέα Κρήτη

 

 

Συνολικες προβολες σελιδας