Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαμεζίου από την πυρκαγιά

 

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαμεζίου του Δήμου Σητείας , από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε χθες  αργά το βράδυ. Συγκεκριμένα όπως  ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας, Αντιπύραρχος Παύλος Καπετανάκης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας ειδοποιήθηκε περίπου στη μία και μισή τα μεσάνυχτα. Μάρτυρας διαπίστωσε ότι υπάρχει στον χώρο υποδοχής και στον χώρο του γραφείου φωτιά καθώς είχε από την οικία οπτική επαφή με το τζάμι του συγκεκριμένου χώρου.

Στο σημείο όπως  τόνισε ο κ. Καπετανάκης έσπευσαν τρία οχήματα της Υπηρεσίας με προσωπικό Κλιμακίου και με την εποπτεία της Αστυνομίας άνοιξαν κάποιες πόρτες για να μπορεί να υπάρχει πρόσβαση στο εσωτερικό του χώρου. Πριν γίνει η όλη διαδικασία, για λόγους ασφαλείας , άμεσα  κατέφθασε στο εργοστάσιο και τεχνικό κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς στους χώρους αυτούς είναι μέσης και χαμηλής τάσης (διαφορετικά τα δεδομένα σε σχέση με μία οικία)

Ο χώρος  είχε πλημμυρίσει από καπνό ο οποίος έπρεπε να φύγει αρχικά για να μπορεί να διαπιστωθεί που ακριβώς είναι οι εστίες . Αυτές ήταν στους χώρους υποδοχής  και στον χώρο των γραφείων.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης υπήρξε  έλεγχος και ασφάλεια του χώρου από την Αστυνομία μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε στο σημείο κατέφθασε και ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας για να μπορεί να κάνει  ειδική φωτογράφιση ενώ έλεγχοι έγιναν στον χώρο και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, ώστε αν δοθεί στην συνέχεια στους υπεύθυνους για να το ασφαλίσουν.

Όπως πρόσθεσε ο κ Καπετανάκης, όπως φαίνεται  αναπτύχθηκε  πολύ υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό  και  έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές στο συνολικό τμήμα του χώρου. «Αιθάλωση του χώρου , αλλοίωση σε κάποιους σοβάδες , οι καλωδιώσεις έχουν λιώσει και δυστυχώς έχει καεί μεγάλος αριθμός ηλεκτρομηχανολογικού , ηλεκτρονικού  εξοπλισμού , έπιπλα και χώρος γραφείων.»

Προανάκριση και σύνταξη φακέλου διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή 


Συνολικες προβολες σελιδας