Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Με το εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα της Σητείας – Θα είναι ανοικτά μόνο την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

 

Σε ισχύ ετέθη από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και στη Σητεία. «Προηγήθηκε», ανέφερε η Πρόεδρος του κ. Μάρω Νικητάκη,

«συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα. Ξεκινήσαμε και λειτουργούμε με εορταστικό ωράριο, με τα καταστήματα να είναι ανοικτά πρωί κι απόγευμα καθημερινά, από τις 08.30 έως 14.00 και από τις 17.00 έως 21.00. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11.00 έως τις 18.00.

Φέτος υπάρχει μία ιδιαιτερότητα όσον αφορά τις Κυριακές. Βάσει νόμου πρέπει τα καταστήματα να είναι ανοικτά δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και μία πριν την Πρωτοχρονιά. Σα Δ.Σ. θεωρήσαμε ότι την πρώτη Κυριακή στις 12 Δεκεμβρίου δεν θα υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον κι αποφασίστηκε να μην ανοίξουμε. Έτσι τα καταστήματα στη Σητεία θα είναι ανοικτά μία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα, την ερχόμενη. Πριν την Πρωτοχρονιά φέτος δεν υπάρχει άλλη Κυριακή για να είναι ανοικτά τα καταστήματα, δεδομένου ότι η δεύτερη των Χριστουγέννων είναι Κυριακή, αργία που δε μπορεί να μεταφερθεί άλλη μέρα. Επομένως στην διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου θα είναι ανοικτά τα καταστήματα μία Κυριακή στις 19 Δεκεμβρίου».

 

Τις παραμονές

Επιπρόσθετα την παραμονή των Χριστουγέννων θα ισχύσει συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, από τις 08.30 έως 20.30 το βράδυ. Επίσης με συνεχές ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 08.30 έως τις 19.00.

 

Εξυπηρέτηση και ασφάλεια

«Στηρίζετε την τοπική αγορά της πόλης μας», είναι το μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας και για αυτήν την περίοδο. «Η αγορά της Σητείας», τόνισε η κ. Νικητάκη, «είναι άρτια, εξοπλισμένη με όλα τα αγαθά, πανέτοιμη να καλύψει όλες τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Παράλληλα λειτουργεί με την εφαρμογή όλων των μέτρων βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στο πλαίσιο της πανδημίας. Ο καταναλωτής πρέπει να νιώθει ασφάλεια στις αγορές του, γιατί όλοι είμαστε πολύ τυπικοί, προσεκτικοί, τηρούμε όλα τα μέτρα. Γι’ αυτό κι εξάλλου δεν υπάρχει διασπορά όσον αφορά το δικό μας κομμάτι.

Προσπαθούμε να εξυπηρετούμε όσο καλύτερα μπορούμε τους πολίτες, τους εμβολιασμένους, όσους προσέρχονται με rapid test. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σταματάνε στην είσοδο για να εξυπηρετηθούν, γνωρίζοντας και οι ίδιοι τα όσα προβλέπονται. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον κόσμο, συνεννόηση κάτι που διευκολύνει κι εμάς, διότι δεν μας είναι ευχάριστο να ελέγχουμε. Υπάρχει όμως -προανέφερα- καλή συνεργασία με τους πολίτες».

 

Για τα παιδιά

Και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας συμβάλει μέσω της δραστηριότητάς του στην δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος στην πόλη, εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές των ημερών που είναι τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και μίας συλλογικής προσπάθειας στην οποία έχει στηριχθεί το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο στην περιοχή (Δήμου, ΔΟΚΑΣ, παραγωγικών φορέων, συλλόγων, εθελοντών ), ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στην πλατεία της πόλης.

«Φέτος δειλά- δειλά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην περιοχή μας. Πέρυσι λόγω καραντίνας και συνθηκών που επικρατούσαν δεν ήταν αυτό εφικτό. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βιώσει στιγμές χαράς, να ζήσει το εορταστικό κλίμα, όπως αποδείχθηκε και από την έναρξη των εκδηλώσεων με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που ήταν πράγματι μία ζεστή εκδήλωση και την αγκάλιασε ο κόσμος. Έχει ανάγκη να βγει, είναι κάτι που σχετίζεται και με την ψυχολογία του. Έχει κουραστεί με όλη αυτή την κατάσταση και θέλει να ζήσει όμορφες στιγμές. Εννοείται πάντα με την λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Έτσι λοιπόν έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις κυρίως με επίκεντρο τα παιδιά. Ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει στις 23 Δεκεμβρίου εκδήλωση με ζογκλέρ, φωτιές, μπαλονοκατασκευές, μουσικοκινητικές δραστηριότητες για τα παιδιά, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του English For Life. Θα είναι μία όμορφη βραδιά με την συμμετοχή και του Αη -Βασίλη».

 

Χριστουγεννιάτικη μουσική στους δρόμους

Παράλληλα με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος, ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας και φέτος έχει μεριμνήσει ώστε να ακούγονται χριστουγεννιάτικες μουσικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τις ημέρες που ακολουθούν. «Να μπούμε σιγά -σιγά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, να αναπτερωθεί το ηθικό, η ψυχολογία όλων», εξηγεί η κ. Νικητάκη.

 

Προσδοκώντας αύξηση της κίνησης

Συνολικά ο εμπορικός κόσμος κι ασφαλώς και της Σητείας προσδοκά μίαν αύξηση της κίνησης στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σταδιακά όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στην παρούσα φάση είναι ακόμα υποτονική η κίνηση, δεδομένου, όπως ανέφερε η κ. Νικητάκη, ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή της Σητείας η ελαιοκομική σαιζόν, με τον κόσμο να εστιάζει στην ελαιοσυλλογή.

«Ελπίζουμε σταδιακά να αυξηθεί η κινητικότητα. Γνωρίζουμε ότι ο Έλληνας είναι πάντα της  “τελευταίας στιγμής”. Αναμένεται και η καταβολή της επιδότησης τις επόμενες ημέρες, η οποία ευελπιστούμε ότι θα προσδώσει τα ανάλογα στην αγορά. Ελπίζουμε λοιπόν σε κάτι καλύτερο. Η φετινή κατάσταση σίγουρα δεν είναι όπως η περυσινή. Μακάρι λοιπόν να εξελιχθούν όλα ομαλά. Ευχόμαστε σε όλους ό,τι καλύτερο, καλές γιορτές με υγεία, σωματική και ψυχική. Η γέννηση του Θεανθρώπου να μας δίνει δύναμη και φώτιση».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας