Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Πολύ χαμηλά ποσοστά ιικού φορτίου στα λύματα της Σητείας

 

Με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασε χθες, όπως και κάθε Δευτέρα, η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για θέματα κορονοϊού, αλλά και ζητήματα της καθημερινότητας. Συντόνισε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ αλλά και των εθελοντικών ομάδων και συγκεκριμένα του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ.

Ο Δήμαρχος Σητείας ενημέρωσε ότι σύμφωνα και με τα τελευταία αποτελέσματα των αναλύσεων των λυμάτων της Σητείας, καταγράφονται πολύ χαμηλά ποσοστά ιικού φορτίου.

«Το γεγονός όμως αυτό», όπως τόνισε για ακόμα μία φορά, «δεν πρέπει να επιφέρει εφησυχασμό σε κανένα. Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι θα παραμένουν χαμηλά ώστε να προχωρήσουμε προς την περίοδο των εορτών χωρίς το βάσανο του κορονοϊού», συμπλήρωσε ο κ. Ζερβάκης.

Άλλωστε ο κορονοϊός συνδέεται άμεσα και με την επάρκεια των ΜΕΘ αυτήν την περίοδο και σε επίπεδο Κρήτης. «Όπως ενημερωθήκαμε και από τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ, υπάρχουν αυξημένα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων αυτή την περίοδο στο οδικό δίκτυο και σε συνδυασμό με τα περιστατικά του κορονοϊού, έχει δημιουργηθεί μία “συμφόρηση” στις ΜΕΘ της Κρήτης. Ως εκ τούτου αυτή την στιγμή φαίνεται ότι στα μεγάλα τουλάχιστον Νοσοκομεία της Κρήτης υπάρχει μία πληρότητα στις ΜΕΘ. Πρέπει λοιπόν και μακάρι, να υπάρξει μία αποκλιμάκωση των περιστατικών- τροχαίων και κορονοϊού- ώστε να μπορέσουν και οι υγειονομικοί να ανταπεξέλθουν σε όλη αυτή την πίεση», εξήγησε ο Δήμαρχος.

Τα αντιπλημμυρικά

Με αφορμή τις πρόσφατες – σε κάποιες περιπτώσεις πολύ μεγάλης έντασης- βροχοπτώσεις στην περιοχή της Σητείας αναφέρθηκε ότι δημιουργήθηκαν κάποια θέματα με γρήγορη όμως εκτόνωση. Χωρίς να προκύψουν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα ή προβλήματα λόγω και του καλού καθαρισμού σε ποταμούς, ρυάκια απορροής κλπ.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας