Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Λίγα κενά παραμένουν ακόμα στα σχολεία του νομού Λασιθίου

 

Λίγα είναι τα κενά στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου, όπως αναφέρουν στην ΑΝΑΤΟΛΗ οι Προϊστάμενοι Μανόλης Μακράκης και Θανάσης Κατσαγκόλης.

Αυτά αναμένονται να καλυφθούν από την επόμενη -την δ΄- φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίες -όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή της και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως- θα γίνουν την τρέχουσα εβδομάδα αγγίζοντας συνολικά τις 3.000.

Σημειώνεται ότι από την γ΄ φάση, στην Γενική Εκπαίδευση στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου προσελήφθησαν 6 νηπιαγωγοί και 4 δασκάλες (η μία για κενό σε πρωινό τμήμα σχολείου όπου υπήρχε κενό και οι άλλες τρεις σε ολοήμερο), 1 εκπαιδευτικός Πληροφορικής και 1 νηπιαγωγός και 2 δάσκαλοι στην Παράλληλη Στήριξη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Μακράκη μία εκπαιδευτικός Αγγλικών αναβαθμίστηκε από μειωμένου σε πλήρους ωραρίου.

Τα κενά σύμφωνα με τον Προϊστάμενο είναι λίγα και αφορούν κυρίως ολοήμερα Νηπιαγωγεία (δύο) και σε ένα δημοτικό σχολείο (ένα κενό) αλλά και στις ώρες Αγγλικών (δύο κενά) και Πληροφορικής (δύο). Ορισμένα ακόμη κενά σε διάφορες ειδικότητες αναμένεται, όπως λέει, να καλυφθούν από την επικείμενη φάση προσλήψεων. Για την Παράλληλη Στήριξη, τα κενά, όπως αναφέρει ο κ. Μακράκης έχουν καλυφθεί, ωστόσο όσο έρχονται εκπαιδευτικοί θα μπορούν στο κάθε παιδί να αφιερώνονται όχι μόνο 12, αλλά 24 ώρες, ανάλογα πάντα με την κάθε περίσταση και την σχετική πρόταση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Στη Δευτεροβάθμια

Αντίστοιχα στην Γενική Εκπαίδευση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου προσελήφθησαν 13 εκπαιδευτικοί από τους 18 που ζητήθηκαν.

Για το Πρόγραμμα «Μια νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» προσελήφθησαν και οι 3 εκπαιδευτικοί που ζήτησε η Διεύθυνση, ενώ στην Παράλληλη Στήριξη για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) ήλθε ο ένας εκπαιδευτικός από τους πέντε που συνολικά ζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαγκόλη, από την δ΄ φάση των προσλήψεων θα ζητηθούν κυρίως ώρες μειωμένου ωραρίου, όπως θα ζητηθούν και εκ νέου οι 4 ώρες για την Παράλληλη Στήριξη. Παράλληλα, αναμένεται, προσθέτει, η προκήρυξη για τις ώρες του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας