Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η νέα χρονιά στο Γενικό Λύκειο Σητείας

Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά για το Γενικό Λύκειο Σητείας, καθώς η κάλυψη του σχολείου με διδακτικό προσωπικό ανέρχεται σε πολύ καλό επίπεδο.

«Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Υποδιευθυντής κ. Μανόλης Τσιφετάκης, «καταγράφεται μόλις ένα κενό Φιλολόγου στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και μπορεί να είναι αυτονόητο το θέμα της στελέχωσης, ωστόσο, έχει να συμβεί σε αυτό το επίπεδο, εδώ και πολλά χρόνια.

Τα βιβλία, βρίσκονται στην κεντρική αποθήκη και αναμένεται η παράδοση τους στο σχολείο εντός των επόμενων ημερών, για να δοθούν στους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου όταν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Οι καθαρισμοί στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου έχουν ολοκληρωθεί από το Δήμο ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα του προσωπικού καθαριότητας το σχολείο καλύπτεται με μία μόνιμη καθαρίστρια κι αναμένεται η συνδρομή ακόμη μίας, με μειωμένο ωράριο.

Φέτος ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς σε ό,τι αφορά την κάλυψη διδακτικού προσωπικού, έχοντας ένα κενό που ελπίζουμε σύντομα να καλυφθεί και αυτό». Επίσης ο κ. Τσιφετάκης ευχήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους καλή σχολική χρονιά.

 

Για τα μέτρα

Δεδομένων των συνθηκών πανδημίας που εξακολουθούν να ισχύουν, ανέφερε ότι «αναμένονται τα νέα ενημερωμένα, αναλυτικά πρωτόκολλα, στη βάση όσων ίσχυαν και κατά την περυσινή χρονιά.

Στο πλαίσιο των μέτρων covid, για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι νόσησαν ή δύο εργαστηριακά τεστ ανά εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Το ποσοστό εμβολιασμού του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου είναι περίπου της τάξης του 95%. Για τους μαθητές βάσει της μέχρι τώρα ενημέρωσης, προβλέπεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ότι νόσησαν ή πραγματοποίηση δύο self test την εβδομάδα».

 

Για τις πανελλαδικές

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών 2021 επεσήμανε ότι «παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς λόγω των συνθηκών της πανδημίας, αλλά και των νέων δεδομένων της ελάχιστης βάσης, για το Γενικό Λύκειο Σητείας, το πρόσημο είναι πολύ θετικό. Επί συνόλου 102 ουσιαστικά υποψηφίων που διαγωνίστηκαν με το 90%, εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 85 άτομα. Πέρασαν σε Πανεπιστήμια και Σχολές τόσο στην Κρήτη (από τους 85 οι 44 σε σχολές της Κρήτης) όσο και άλλες περιοχές της χώρας, στην Ιατρική, την Νομική, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Ευελπίδων κι άλλες.

Το σημαντικότερο θεωρούμε είναι το γεγονός ότι πολλοί μαθητές μας, πέρασαν σε σχολές που επιθυμούσαν οι ίδιοι. Πέτυχαν δηλαδή τον στόχο τους. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων μας κατέκτησε το όνειρό του, όποιο κι αν ήταν αυτό.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει όλους τους επιτυχόντες, αλλά και όλους όσοι προσπάθησαν και τους εύχεται ό,τι καλύτερο και για την συνέχεια. Ούτως ή άλλως η ζωή απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Τίποτα δεν τελειώνει στη διαδικασία των εξετάσεων. Ούτε για εκείνους που εισήχθησαν ούτε για εκείνους που δεν τα κατάφεραν, οι οποίοι δεν έχουν αποκλειστεί από τα όνειρά τους. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να τα κατακτήσουν.

Καλό είναι για τα παιδιά που δεν πέτυχαν εκείνο που επιθυμούσαν να δουν με ψυχραιμία τις επιλογές που έχουν, να κάνουν μία αξιολόγηση της προσπάθειας που έκαναν και να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν. Έχουν την δυνατότητα να προσπαθήσουν ξανά καθώς και να διαλέξουν κάποια άλλη επιλογή, από τις πολλές που έχουν. Ευχόμαστε σε όλους, ό,τι καλύτερο στη ζωή τους».

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας