Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Σλυλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου - Ανακοίνωση για αποκλεισμό από συνάντηση με Τσίπρα

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του από τη σύσκεψη φορέων που έγινε την Πέμπτη 15/7/2021 κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο νομό Λασιθίου,

όπου από τους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε επιλεκτικά εκπρόσωπος μόνο των νοσοκομειακών ιατρών του ν. Λασιθίου.


Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου κάνουν μεγάλη προσπάθεια για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε δύσκολες συνθήκες υποστελέχωσης, αφού το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων σε μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου είναι 59% από τα μικρότερα στη χώρα. Παρόλαυτα γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ και ενάμισι χρόνο. Όμως η κυβέρνηση δεν προχωρά στην ικανοποίηση των πολύχρονων και δίκαιων αιτημάτων μας, που είναι κυρίως η ασφαλιστική ένταξη στα ΒΑΕ, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, οι προσλήψεις μόνιμων και η μισθολογική αναβάθμιση του νοσηλευτικού προσωπικού.


Τα παραπάνω και άλλα επι μέρους θέματα θέλαμε να θέσουμε στον κ. Τσίπρα ως Σύλλογος Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου, αλλά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα λόγω του αποκλεισμού μας από τη συνάντηση, κάτι που ελπίζουμε να μην επαναληφθεί σε επόμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο νομό.


Εκ του ΔΣ

Συνολικες προβολες σελιδας