Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Γιώργος Αλεβίζος Πρόεδρος ΜΙ.ΠΟ.ΑΡ.:ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

Για προσωπική μου σχετική υπόθεση επισκέφθηκα τον Πολιτικό Μηχανικό, ο οποίος έχει αναλάβει την ολοκλήρωση των τοπογραφικών απαιτήσεων για την χρηματοδότηση της ανέγερσης του Γηροκομείου Σητείας από Εθνικούς-Ευρωπαϊκούς φορείς, στη θέση Αγ. Ιωάννης – Λειβαδιά Σητείας.

Όμως η Περιφέρεια Κρήτης απαραιτήτως απαιτεί:

  1. Τον ακριβή καθορισμό του εγγύς ρέματος. Δηλαδή την ακριβή τοπογραφική διαδρομή ολοκλήρου του ποταμού Παντέλη και
  2. Τον καθορισμό της Γραμμής πλημμύρας αριστερά και δεξιά του ποταμού. Αρχικά σε συγκεκριμένες αποστάσεις από το οικόπεδο του Γηροκομείου. Και κατ’ επέκτασιν τον Κάμπο Σητείας. Από το Πισκοκέφαλο μέχρι την εκβολή του ποταμού στην παραλία Σητείας.

Στην αναφερθείσα έκταση και μέχρι την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, (γέφυρας κλπ.) ΠΑΓΩΝΕΙ είτε ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η δυνατότητα ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ, που σημαίνει κατακόρυφη πτώση των εμπορικών αξιών των αγροκτημάτων, που είχαν δυνατότητα να οικοδομηθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μικρό-ιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν ένα χωραφάκι «αποκούμπι» για ώρα ανάγκης για την οικογένειά τους.

Εξ όσων γνωρίζουμε οι περισσότερες μικρό-ιδιοκτησίες στον Κάμπο Σητείας προέρχονται από ανταλλάξιμους προσφυγικούς-μικρασιατικούς τίτλους, που δόθηκαν ως ψίχουλα έναντι των πολλαπλής αξίας περιουσιών που άφησαν στην Μικρασία.

Και τώρα, ετσιθελικά, στο βωμό της ανέγερσης του Γηροκομείου απομειώνονται κατακόρυφα οι αξίες αυτώς των ανταλλάξιμων.

Ας μη μας επιτεθεί η «Ακαδημία Φαρμακογλωσσίας» ότι πάμε κόντρα στην ανέγερση του Γηροκομείου. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ανέγερση, όχι όμως να ωφεληθούν λίγοι και να ζημιωθούν πάρα πολλοί.

Σκοπός της ανακοίνωσής μας είναι να ενημερώσουμε, όχι να ξεσηκώσουμε.

Το Καταστατικό του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων Σητείας, εκτός από «λυροντάουλα» προβλέπει και προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.

Επί του θέματος θα ακολουθήσει συμπληρωματικό δημοσίευμα.

 

14-7-2021

Γιώργος Αλεβίζος

Πρόεδρος ΜΙ.ΠΟ.ΑΡ.

 

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας