Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Εκδηλώσεις από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε Αγ. Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Παρά τις δυσκολίες τα προβλήματα και τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία σε κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό επίπεδο, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους. Ενίσχυσε υπάρχουσες δομές του και δημιούργησε νέες σε Κρήτη και Ν.Αιγαίο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ,

στοχεύοντας στη βελτίωση της ενημέρωσης και της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες απεξάρτησης με Κινητές Μονάδες σε Ηράκλειο και Ρόδο  και στη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών του με τη δημιουργία Πολυδύναμων Κέντρων σε Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Ρόδο καθώς και τη δημιουργία Μονάδας για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα στο Ηράκλειο.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26η Ιούνη) δημοσιοποιείται κατά τόπους η λειτουργία και το έργο των νέων δομών και προγραμματίζονται εκδηλώσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από τα θέματα εξαρτήσεων. Ειδικότερα:

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Τρίτη 22/6/2021 και ώρα 18:00  

Δράση καλλωπισμού στην περιοχή Παραμυθάς στις Εργατικές Κατοικίες όπου στεγάζεται το νέο παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Ιεράπετρα σε συνεργασία με τους Ierapetra  protect seas και τον Δήμο Ιεράπετρας.

Τετάρτη 23/6/21 και ώρα 16:30-19:30

Αιμοδοσία σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Ιεράπετρας.

Την ίδια μέρα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή Ολοκληρώσεων των μελών του Πολυδύναμου Κέντρου Αγίου Νικολάου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στις νέες εγκαταστάσεις στην Ιεράπετρα. (κλειστή εκδήλωση)

Σάββατο 26/6/2021 και ώρα 18:30  

Περιπατητική διαδρομή με μήνυμα «Στάσου πλάι μου, περπατάμε μαζί» και τη συνοδεία κρουστών από τους BATALA CRETA  από το φρούριο Καλές μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες Ιεράπετρας με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, του Δήμου Ιεράπετρας, του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας.

Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην Ιεράπετρα

Εγκαίνια των νέων παραχωρημένων από τον ΟΑΕΔ εγκαταστάσεων για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Ιεράπετρα. Δημοσιοποίηση λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας μικρού μήκους από τα μέλη της Ανοιχτής Δομής Υποστήριξης και μουσική εκδήλωση με τους «Ενδελέχεια» υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, του Δήμου Ιεράπετρας, του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας.

Είσοδος ελεύθερη κι αντί εισιτηρίου προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πέμπτη 24/6/2021 και ώρα 15:00-19:00 εντός Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης

Μουσική εκδήλωση στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης με το μουσικό σχήμα της Ελεάνας Καραδεινού και του Μιχάλη Φερετζάκη με την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης και του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας.

Πέμπτη 24/6/2021 και ώρα 18:00

Δημιουργία graffiti στη Λίμνη Αγίου Νικολάου με ενημερωτικό περίπτερο και μουσική εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

ΣΗΤΕΙΑ

Πηγή : Ανατολή

Παρασκευή 25/6/2021 και ώρα 9:30 – 13:30

Ενημερωτικό περίπτερο και μουσική εκδήλωση με την συνεργασία του Δήμου Σητείας στην Κεντρική Παραλιακή Πλατεία Σητείας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τετάρτη 23/6/21 και ώρα 19:30 (κλειστή εκδήλωση) στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ στο Ηράκλειο

Τελετή Ολοκληρώσεων μελών του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης και του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης ενηλίκων χρηστών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Πέμπτη 24/6/21 και ώρα 17:00 στη Βασιλική του Αγίου στο Ηράκλειο

Ενημερωτική δράση με διανομή έντυπου υλικού και αναμνηστικών δώρων που φιλοτεχνήθηκαν από μέλη της Μονάδας για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα Ηρακλείου.

Δευτέρα 28/6/21 και ώρα 19:30 (κλειστή εκδήλωση) στο Ανοικτό Θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ στο Ηράκλειο

Τελετή Ολοκληρώσεων μελών της Ανοιχτής Δομής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις.

Τρίτη 29/6/21 και ώρα 11:00 στο Ηράκλειο

Δημοσιοποίηση λειτουργίας και Αγιασμός της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Κρήτης και της Μονάδας για άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα με έδρα το Ηράκλειο που είναι ενταγμένες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στις εγκαταστάσεις των δομών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην οδό Σμπώκου 6.

ΧΑΝΙΑ

Σάββατο 26/6/21 και ώρα 08:30 π.μ.

Ποδηλατοβόλτα με σημείο εκκίνησης την Πλατεία 1866 Χανίων και τελικό προορισμό το Δημαρχείο Κισσάμου στις 15:30, με σύνθημα «Κάνω πετάλι, αρχίΖΩ πάλι» υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων και συνδιοργανωτές τον Δήμο Πλατανιά και τον Δήμο Κισσάμου.

Κυριακή 27/6/21 και ώρα 18:00

Επιστροφή από το camping Μύθημνα (Καστέλλι Κισσάμου), ποδηλατώντας προς τα Χανιά.

Τετάρτη 30/6/21 και ώρα 12:00 π.μ.

Δημοσιοποίηση λειτουργίας και Αγιασμός του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2021 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στην οδό Κ.Σφακιανάκη 13, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Τετάρτη 30/6/21 και ώρα 21:00

Θεατρική παράσταση «ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ», του Μάριου Ποντίκα στο ανοιχτό θέατρο στο Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας των Λαών. Θα τιμηθούν οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Χανίων.  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων και ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

 

ΡΟΔΟΣ

Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 12:00 π.μ. στη Ρόδο

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του έργου της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου αντιμετώπισης των εξαρτήσεων ν.Ρόδου που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Η συνέντευξη τύπου θα διεξαχθεί στις νέες εγκαταστάσεις των δομών του ΚΕΘΕΑ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51-53, β΄ όροφος.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Δευτέρα 21/6/21 έως Δευτέρα 28/6/21 :

Δημιουργία graffiti στο κτήριο Φιλαρμονικής στο Κεντρικό Λιμάνι Καλύμνου και στο Νοσοκομείου Καλύμνου με την εθελοντική συμμετοχή των καλλιτεχνών Simple G και Atek από την ομάδα του Μιχάλη Παπαμιχαήλ. Με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου, του Νοσοκομείου Καλύμνου καθώς και του 1ου Νικηφορείου Λυκείου Καλύμνου και πολλών εθελοντών.

Συνδιοργανωτές  θα είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, το ΚΕΚ Γεννηματάς, ο Δήμος Καλυμνίων.

Τρίτη 22/6/21 έως Τετάρτη 23/6/21 :

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλο το νησί της Καλύμνου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων ν.Ρόδου που είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας