Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Οι Σητειακοί διεκδικούν αυτό που τους αναλογεί – Συζήτηση για τον ΒΟΑΚ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας με μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τον ΒΟΑΚ, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης,  ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο  Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του  ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, ο  Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μιχάλης Χωραφάς, οι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Μαρία Χανιωτάκη- Μυλωνάκη, Γιώργος Τσιφετάκης, Ιωάννης Ανδρουλάκης.

Έπειτα από ένα δίωρο τοποθετήσεων με κοινό σημείο αναφοράς την αναγκαιότητα υλοποίησης του ΒΟΑΚ από το ένα άκρο της Κρήτης μέχρι το άλλο και την συλλογική προσπάθεια δράσης στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης λαμβάνοντας το λόγο ευχαρίστησε καταρχήν το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που επέδειξε σε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που έχουν συζητηθεί  σε επίπεδο Δ.Σ.

Ευχαρίστησε παράλληλα  όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στη συνεδρίαση παραμένοντας μέχρι τέλος  και κατέθεσαν  συγκεκριμένες προτάσεις. «Αυτό που εμείς εκλάβαμε είναι ότι η στήριξη τους είναι δεδομένη στις όποιες ενέργειες και δράσεις θα προχωρήσουμε ως Δήμος.»

Επαναλαμβάνοντας την αρχική του πρόταση – η οποία και υιοθετήθηκε- τόνισε ότι θα ζητηθεί εγγράφως από τον ΟΑΚ να διατυπωθεί τι υπολείπεται σε επίπεδο μελετών για την ολοκλήρωση των φακέλων και την ετοιμότητα χρηματοδότησης. «Ποιος αναθέτει, ποιος χρηματοδοτεί και ποιος υλοποιεί τις συγκεκριμένες μελέτες. Καθώς και χρονοδιάγραμμα και κόστος χρηματοδότησης. Παράλληλα όμως με την συμμετοχή των παραβρισκόμενων και την ανάληψη ευθύνης από μέρους τους, σύμφωνα και με τον θεσμικό τους ρόλο, να ζητήσουμε την χρηματοδότηση των μεγάλων έργων από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Θα γίνει ένα κείμενο με την σύμφωνη γνώμη και την παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ, στο οποίο θα αποτυπώνεται απόλυτα τεκμηριωμένα και με σαφή επιχειρηματολογία η αναγκαιότητα, το δίκαιο και η αποφασιστικότητα που μας διέπει όλους για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, από την μία άκρη του νησιού στην άλλη. Το συγκεκριμένο κείμενο θα έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά και τεχνικές περιγραφές και θα ζητηθεί να υπογραφεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το συμβούλιο της ΠΕΔ, τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού, τους φορείς, τους συλλόγους , από όλους τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία και όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Ζερβάκης.

« Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, το δίκαιο, αυτό που μας αναλογεί χωρίς να θέλουμε να στερήσουμε στον οποιοδήποτε το οτιδήποτε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της πολιτείας η ισονομία και ισοτιμία που πρέπει να είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που θα διέπει την διοίκηση απέναντι στους δημότες.» συμπλήρωσε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας