Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Μ. Συντυχάκης: «Δεν βρίσκουν ραντεβού σε κανένα εμβολιαστικό κέντρο της Κρήτης»

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2021-01-04/pagni_emv_5.jpg"Άνθρακες ο Θησαυρός για τον εμβολιασμό" σύμφωνα με τον βουλευτή

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Συντυχάκης Μανώλης,  στο περιθώριο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ για την αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σητείας σε πυροσβεστική υπηρεσία, έθεσε στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά το σοβαρό θέμα των αδιάθετων ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης για την ηλικιακή κατηγορία 18-29.

Όπως αναφέρει ο κ.Συντυχάκης: 

Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ειδικά στους νέους που πρόκειται να εργαστούν στο τομέα του τουρισμού. Δεν είναι δική τους, ατομική ευθύνη, αλλά ευθύνη της πολιτείας για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στο νομό και πανελλαδικά. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα επιταχύνει την επίλυσή του.

Το γεγονός αυτό και μόνο εκθέτει την κυβέρνηση η οποία επιδίδεται σε παραπλανητικές και καθησυχαστικές δηλώσεις, ότι τάχα μου όλα λειτουργούν ομαλά και προχωρούν οι εμβολιασμοί κανονικά  σε όλη την Επικράτεια. Στην πράξη συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Τις τελευταίες δέκα ημέρες παρατηρείται στην Κρήτη καθυστέρηση στους εμβολιασμούς λόγω έλλειψης διαθέσιμων ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Κυρίως αφορά την ηλικιακή ομάδα 18-29, παρόλο που είχε ανακοινωθεί ότι μπορούν να μπουν στο σύστημα και να κλείσουν ραντεβού επιλέγοντας το εμβόλιο της αρεσκείας τους. «Άνθρακες ο Θησαυρός»!!!! Όσοι μπαίνουν στην πλατφόρμα, τους αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού». Ο δε ΕΟΔΥ τους παραπέμπει σε αλλαγή ταχυδρομικού κώδικα εντός Περιφέρειας, προκειμένου να εντοπίσουν εμβολιαστικά κέντρα με διαθέσιμα ραντεβού. Δηλαδή από το Ηράκλειο στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στην Σητεία, κ.ά.!!!! Τέτοια οργάνωση!!!! Αλλά και πάλι δεν βρίσκουν διαθέσιμο ραντεβού σε κανένα εμβολιαστικό κέντρο της Κρήτης.

Από τη μία οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς με ευθύνη της κυβέρνησης κι από την άλλη να πιέζουν οι ξενοδόχοι τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, να εμβολιαστούν έγκαιρα ως προϋπόθεση για να πιάσουν δουλειά.

 Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας