Σάββατο 29 Μαΐου 2021

«Ενισχυμένο» ΕΣΠΑ κατά 35% για την Κρήτη – Τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2021-05-07/Untitled-1.jpgΙκανοποίηση για την πορεία των έργων που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στο νησί

Αυξημένοι κατά 35% θα είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ στο νέο Περιφερειακό πρόγραμμα για την Κρήτη, για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος επισκέφθηκε έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, όπως η νέα πτέρυγα του Βενιζελείου και η μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην Αγία Πελαγία.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν την επόμενη προγραμματική περίοδο, με προτεραιότητα στις δομές υγείας.

Μετά την νέα πτέρυγα που υλοποιήθηκε στο Βενιζέλειο, το κυβερνητικό κλιμάκιο του υπουργείου Ανάπτυξης βρέθηκε στην μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην Αγία Πελαγία, έργο που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, ανοίγοντας νέα σελίδα για την περιβαλλοντική, αισθητική και τουριστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο  ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και για το σημαντικό έργο αναβάθμισης της παραλίας της Αγίας Πελαγίας, προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις για την ένταξη του σε χρηματοδοτικά εργαλεία.  Το έργο αφορά στη δημιουργία ύφαλου μόλου, το οποίο στοχεύει να δώσει λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας.

Οι δαπάνες υγείας αποτελούν προτεραιότητα για το ΕΣΠΑ, δήλωσε ο υφυπουργός κ. Γιάννης Τσακίρης, περιγράφοντας παράλληλα τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν την επόμενη προγραμματική περίοδο και αφορούν την Πράσινη Ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την έξυπνη εξειδίκευση.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας