Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test για το γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας του Λασιθίου

 

Συνεχίζεται η καθημερινή διενέργεια δωρεάν rapid test για το γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας του Λασιθίου στο ΚΑΠΗ στον Άγιο Νικόλαο από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με όσους επιθυμούν να μπορούν να συμμετάσχουν μέσω της ειδικής πλατφόρμας testing.gov.gr.

Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό η επικεφαλής της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη κάθε μέρα δύνανται να πραγματοποιούνται μέχρι και 200 τεστ.

Από την πλευρά του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπως έχει ήδη γράψει η ΑΝΑΤΟΛΗ, προχωρεί η σύνταξη της τεχνικής έκθεσης-μελέτης για τη σύναψη σύμβασης με κάποιο διαγνωστικό εργαστήριο, μικροβιολόγο ιατρό ΩΡΛ ή παθολόγο για να συνεχιστεί έτσι η διαδικασία των δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με την συντονίστρια covid του Δήμου Αγίου Νικολάου Ευαγγελία Φανουράκη οι σχετικές διαδικασίες βαίνουν προς ολοκλήρωση με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη νέα αυτή σύμβαση να αναμένεται να βγει από τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας με αρχές της επόμενης.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία 39 τεστ που έκανε ο Δήμος στην ομάδα του ΑΟΑΝ και σε άτομα της παραγωγής της σειράς «Καρτ Ποστάλ» που θα γυριστεί στα μέρη μας, ήταν όλα αρνητικά.

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας