Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, η συντήρηση του φράγματος Μπραμιανών, τα αντιπλημμυρικά Γρα Λυγιάς, φράγμα Μύρτου και Λιθινών

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/karximakis-mixalis-3445-radiolasithi.gr_-750x375.jpgEυχάριστες εξελίξεις για όλο το νομό Λασιθίου, που μένει τις δούμε να επιβεβαιώνονται και να υλοποιούνται μετέφερε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο πρώην βουλευτής Λασιθίου και νυν στέλεχος του Υπουργείου Υποδομών με αρμοδιότητες στη διεύθυνση εγγειοβελτιωτικών έργων, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ειδήσεις που αφορούν την διαχείριση των χρημάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης στο οποίο όπως ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης οδεύουν προς ένταξη δύο πολύ σημαντικές μελέτες στο νομό Λασιθίου για πολυδάπανα εγγειοβελτιωτικά έργα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να ενταχθεί η μεγάλη μελέτη που είναι έτοιμη με έργα προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, που αφορούν την ηλεκτρομηχανολογική συντήρηση του φράγματος Μπραμιανών, τα αντιπλημμυρικά έργα της Γρα-Λυγιάς και νέο φράγμα στο Μύρτος το οποίο παράλληλα θα λειτουργήσει και ως περιβαλλοντικό πάρκο.

Έργα των οποίων η μελέτη είναι έτοιμη και μετά από έγκριση του Υπουργού Υποδομών, πάνε προς ένταξη στο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το οποίο ζητούνται εντάξεις τέτοιου είδους έργων.

Αντίστοιχες είναι οι εξελίξεις και για το φράγμα Λιθινών, προϋπολογισμού 69 εκατ. ευρώ, όπου και εκεί υπάρχει έτοιμη μελέτη.

Ο κ. Καρχιμάκης τόνισε πως τα συγκεκριμένα έργα είναι από τα λίγα, τέτοιου μεγάλου μεγέθους, σε επίπεδο χώρας που έχουν έτοιμες μελέτες κάτι που ευνοεί την ένταξή τους.

Ο πρώην βουλευτής τόνισε πως σε περίπτωση χρηματοδότησης όλος ο νομός λύνει πάρα πολύ σημαντικά προβλήματα σχετικά με την άρδευση, ενώ ιδιαίτερα για την περιοχή της Ιεράπετρας τα έργα αυτά αναμένεται να θωρακίσουν την περιοχή για τα επόμενα 100 χρόνια.

 

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

 

Συνολικες προβολες σελιδας