Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Με ανησυχία περιμένουν οι ξενοδοϋπάλληλοι στο Λασίθι το άνοιγμα του τουρισμού – Ζήτημα με τους εμβολιασμούς στο προσωπικό

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/ksenodoxeia-elounda_1_radiolasithi.gr_-750x375.jpgΜε πολύ μεγάλη ανησυχία και επιφύλαξη φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου στο νομό Λασιθίου τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας οι οποίες θα κρίνουν την πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος του  Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Μιχάλης Γαρεφαλάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή, πως παρά την ανακοίνωση του Υπουργού Τουρισμού για μερικό άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, αυτό το σενάριο φαίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί και το άνοιγμα, τουλάχιστον για αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως θα καθυστερήσει.

Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία, κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, και φαίνεται πως αυτό θα συνεχιστεί, με τις κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής να είναι αυτές που θα κρίνουν τα επίπεδα που θα κρίνουν το που θα φτάσει η φετινή επισκεψιμότητα.

 

Στο επίπεδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η κατάσταση όπως είπε είναι τραγική, με τα κρατικά επιδόματα των 400 ευρώ, να μην επαρκούν σε καμία περίπτωση, ενώ και το προσωπικό που θα προσληφθεί αναμένεται να είναι αρκετά μειωμένο φέτος.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αφορά τους εμβολιασμούς των υπαλλήλων, με αρκετούς ξενοδόχους ήδη να ζητούν από το προσωπικό να εμβολιαστεί, κάτι που όμως δεν εξαρτάται από τους ίδιους αφού οι εμβολιασμοί στις νεαρότερες ηλικίες καθυστερούν.

Ζητούμενο είναι επίσης να φανεί το αν θα χρειαστεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους επισκέπτες, κάτι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το αν απαιτηθεί να εμβολιαστούν και οι υπάλληλοι.

 

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας