Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Βαριά αμέλεια και σκοπιμότητες καταλόγισε στον Γ. Ζερβάκη ο Θ. Πατεράκης για τον αναπτυξιακό οργανισμό(βιντεο)

DSC03745

Βαριά  αμέλεια καταλόγισε στον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη ο πρώην δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης αναφερόμενος στην στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους αναπτυξιακούς οργανισμούς και την μη αξιοποίηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας,

με την αλλαγή του καταστατικού του και την μείωση του ποσοστού όσων συμμετέχουν μέχρι το 3%,σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Σύμφωνα με τον Θ. Πετράκη, που άφησε αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες, η επιλογή Ζερβάκη για ένταξη του δήμου Σητείας σε αναπτυξιακό οργανισμό που συστήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Χερσονήσου (πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοτικό σύμβουλοι κατά πλειοψηφία),είναι κοστοβόρες, αφού η δυνατότητα στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας και της πολεοδομίας με υπαλλήλους δεν παρέχεται δωρεάν, όπως εντέχνως  θέλησε να το παρουσιάσει ο δήμαρχος, όπως είπε. “Η συμμετοχή μας δεν μας δίνει κάποιο κέρδος”, σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την δημοτική αρχή πως έγινε ουραγός προσπαθειών άλλων δήμων, αντί να αναλάβει πρωτοβουλία για ένα αναπτυξιακό οργανισμό με τους όμορους δήμους, κάνοντας και πάλι ειδική αναφορά στην Ιεράπετρα.

Απάντησε στο επιχείρημα της πλειοψηφίας πως ο ΟΑΣ δεν μπορεί να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα με αναφορά στην τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Έθεσε ανοιχτά το ερώτημα να υπάρχει γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο του δήμου, πέραν από την αρνητική γνωμοδότηση νομικού της οποίας την άποψη ζήτησε και που δεν έχει σχέση συνεργασίας με την δημοτική αρχή.

Στην ερώτηση μας , ποια είναι η βασική διαφωνία, το γεγονός πως ο επίμαχος αναπτυξιακός οργανισμός έχει συσταθεί με πρωτοβουλία δήμων μακριά από την Σητεία ή  η ύπαρξη του ΟΑΣ, απάντησε “και τα δυο.”.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : SitiaFm 95.5

Συνολικες προβολες σελιδας