Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Μεγάλο ενδιαφέρον εμβολιασμού τώρα που έγινε εμβολιαστικό κέντρο και στη Σητεία

Θετικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά τον εμβολιασμό  με το AstraZeneca – των ατόμων ηλικίας 60 έως 64 ετών ο οποίος πλέον μπορεί να γίνεται  και στο εμβολιαστικό κέντρο της Σητείας. 

Μάλιστα ήδη η προσέλευση του κόσμου στα φαρμακεία προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν είναι μεγάλη, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου Κωνσταντίνος Καλδής.

Η 16η Μαρτίου είναι η ημερομηνία που  έχουν κλειστεί από τα φαρμακεία, μέσω της  σχετικής πλατφόρμας, τα πρώτα ραντεβού που θα γίνουν στη Σητεία.

Οι πολίτες, όπως ανέφερε ο κ. Καλδής, προσέρχονται στα φαρμακεία και κλείνουν  ραντεβού. «Με το που υπήρξε η πληροφόρηση, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Αναζωπυρώθηκε η θέληση του κόσμου  για εμβολιασμό τοπικά, διότι  δεν υπάρχει ταλαιπωρία. Κι αυτό είναι κέρδος διότι θα γίνουν περισσότερα εμβόλια για αυτούς που θέλανε. Είναι μία ηλικιακή ομάδα, 60-64, που αν περίμεναν το εμβόλιο της Pfizer θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα λοιπόν υπάρχει ροή, θέληση του κόσμου να κλείσει ραντεβού.»

Σε ότι αφορά τους πολίτες  που έχουν κλείσει ραντεβού το οποίο θα γινόταν στον Άγιο Νικόλαο σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, μπορούν να το αλλάξουν  πλέον με την προϋπόθεση ότι υπάρχει απόσταση από την ώρα επέμβασης στην πλατφόρμα μέχρι την ημερομηνία που έχει κλειστεί το ραντεβού, λιγότερη από 120 ώρες, δηλαδή πέντε μέρες,  όπως προβλέπει το σύστημα.

Εκείνοι που έχουν κάνουν την πρώτη δόση του  εμβολίου στον Άγιο Νικόλαο, προς το παρόν δεν μπορούν να αλλάξουν την δεύτερη, εκτός αν μελλοντικά δοθεί αυτή η δυνατότητα, όπως πρόσθεσε ο κ. Καλδής. «Αυτή τη στιγμή όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση τις προηγούμενες ημέρες, παραμένει το ραντεβού μετά από τρεις μήνες για τον Άγιο Νικόλαο.   Δεν ξέρουμε αν αυτό μπορεί να αλλάξει, αν μας δοθεί η δυνατότητα. Είναι θέμα πλατφόρμας και κεντρικής εντολής. Η διαθεσιμότητα των εμβολίων είναι το βασικό, θα καθορίσει και την διαδικασία. Κι αν την επόμενη εβδομάδα υπάρξει έγκριση καινούριων εμβολίων από τον ευρωπαϊκό οργανισμό,  έρθουν τα εμβόλια  της Johnson & Johnson  και της Moderna στην Ευρώπη, θα αυξηθούν πολύ τα εμβόλια και θα υπάρξουν δυνατότητες εμβολιασμού για περισσότερο κόσμο.»

 Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας