Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Ειρήνη Φραγκάκη: 10 αγαπημένα βιβλία

 

Η Ειρήνη Φραγκάκη γεννήθηκε στην Σητεία της Κρήτης το 1976. Τα τελευταία χρόνια, ζει στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της και τα 5 παιδιά της. Από τη γενιά της μητέρας της είναι απόγονος του μεγάλου κρητικού ραψωδού Βιτσέντζου Κορνάρου.

Τιμήθηκε στην πολιτιστική εκδήλωση «Το μονοπάτι των βιβλίων» στη Ρόδο το 2015 για την αναφορά του νησιού στα έργα της και βραβεύτηκε με ΤΡΟΥΛΙΑ, πέτρινες κατασκευές που θεωρούνται προσευχή των νησιωτών στον Θεό. Ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων για ενήλικες, παιδικών βιβλίων, ποίησης, στίχων, ζωγραφίζει, αρθρογραφεί και φτιάχνει κοσμήματα.

Η Ειρήνη Φραγκάκη προτείνει στους αναγνώστες του ηλεκτρονικού περιοδικού Maxmag, τα 10 αγαπημένα της βιβλία από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο.

Διάφανη ψυχή, της Αναστασίας Κορινθίου

Είναι έγκλημα να βιάζονται ψυχές και σώματα. Είναι λύτρωση να ξεδιπλώνεις σκέψεις, συναισθήματα και ψυχή, αγκαλιάζοντας τον φόβο και τις αλήθειες.

Ένα βιβλίο που το παγωτό δεν είναι ένα απλό δροσιστικό παγωτό, που η παιδικότητα δεν συνάδει με την ανεμελιά και τα όνειρα. Γραφή κοφτή, αληθινή, σκληρή που δεν χαρίζεται και δεν σφάζει με το… γάντι. Ένα βιβλίο που μόνο όταν φτάσεις στο τέλος του ολοκληρώνεις το… παζλ.

Ο προσκυνητής, της Μαρίας Σκαμαγκά

Οι μεγάλοι έρωτες δεν χάνονται στο πέρασμα των χρόνων, ούτε καν σε αυτό των αιώνων. Η άσβεστη φλόγα και οι μυστικές συμφωνίες γίνονται τα δεσμά που τους ενώνουν, τους δυναμώνουν δίνοντάς τους αυθεντικές ανάσες σε μια διαδρομή στο παρελθόν και το παρόν, επιμένουν κι ας εγκλωβίζονται μέσα στις μνήμες και τα όνειρα. Ένα υπέροχο ταξίδι που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο ως το τέλος του.

Το μυστικό της μπουκαμβίλιας, της Νίτσας Μανωλά

Το μυστικό της μπουκαμβίλιας, είναι ένα βιβλίο που ακουμπά με ευαισθησία ένα πολύ σοβαρό θέμα, αυτό της κατάθλιψης. Παράλληλα, επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η μητρότητα και κατ’ επέκταση η οικογένεια, η υπομονή και ο έρωτας μα και η ωρίμανση που έρχεται μέσα από τη γυναικεία εξαθλίωση που βιώνει η ηρωίδα. Τελικά, η ευτυχία, είναι ένα συναίσθημα που καλούμαστε όλοι να ανακαλύψουμε… μέσα μας.

Αλλόφυλοι φίλοι, του Νικόλαου Κουμνάκη

Η φιλία, αυτός ο δυνατός δεσμός που ανά τους αιώνες έρχεται μέσα από γεγονότα να σφραγίσει την ύπαρξή της. Ιωαννίτες Ιππότες, κάστρα, μαγίστροι, χαρέμι, ευνούχοι, ο Σουλτάνος και ο Ιμπραήμ.

Το πνεύμα νικά το σώμα. Η γνώση την άγνοια. Το καλό, το κακό. Μια κουλτούρα που συμβιώνει με μια άλλη, διαφορετική, παρόλα αυτά κατανοητή ως προς τις αλήθειες της. Ένα πραγματικά μοναδικό, ιστορικό αριστούργημα.

Τοξικός εραστής, του Δημήτρη Δεγαμινιώτη

«Τοξικός Εραστής», αυτός είναι ο ήρωας του βιβλίου. Δύο λέξεις που τον παρουσιάζουν και τον ξεδιπλώνουν, μέσα από τον έρωτα, τα λάθη και τα πάθη, τις αξημέρωτες νύχτες  και τις σκοτεινές μέρες.

Κατριόνα, της Έλντυς Στεφάνου

Μια ιστορία που εξελίσσεται ανάμεσα σε δύο κόσμους με αλλεπάλληλες ανατροπές, μέσα από γοργόνες, λυκανθρώπους, μάγους, νάνους, φεγγαρόπαιδα και νεράιδες. Η Ρόρι από το Όμπαν της Σκωτίας, μεταφέρεται στη μαγευτική Κατριόνα ανακαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά που ανατρέπουν όσα γνώριζε για τη ζωή της, δένεται με πανέμορφα ξωτικά και παλεύει με έναν σκληρό βασιλιά.

Θάρρος, δύναμη, ψυχικό σθένος και τόλμη. Ένα υπέροχο «παραμύθι» για… μεγάλα παιδιά που θα σας ταξιδέψει μέχρι την τελευταία του λέξη.

Έρωτας με την ταχύτητα της Ανδρομέδας, της Γεωργίας Κορομηνά

Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα κι αρώματα σαπουνιών και περιπετειώδη ταξίδια. Τρεις γυναίκες με μια δυνατή σύνδεση μεταξύ τους. Ένας άντρας- κρίκος, που τις ενώνει με μια διαφορετική μα συνάμα δυνατή αγάπη.

Το στέμμα της αυγής, του Γιάννη Μιχαηλίδη

Ένας νέος συγγραφέας, που είναι βήματα μπροστά στην ελληνική λογοτεχνία.

Δημιουργώντας μια νέα γη, υπάρξεις και γλώσσες που καθηλώνουν, αναπτύσσει έναν ιστορικό, φανταστικό κόσμο κάνοντάς σε να νιώθεις πως ζεις μαζί τους. Ζωντανές περιγραφές, ολοκληρωμένοι και δυναμικοί χαρακτήρες, ένας διαφορετικός στρατός, ξωτικά κι ένας πόλεμος που έρχεται…

Όσα δεν σου είπα, της Χαράς Μαρκατζίνου

Μια διαδρομή έρωτα και ποικίλων συναισθημάτων, ηρώων που ταλανίζονται βασανιστικά μέχρι να φτάσουν στην ωριμότητα της αλήθειας αλλά και των ίδιων. Η ψυχική θεραπεία, το Α και το Ω της συναισθηματικής ισορροπίας, αντιμετωπίζονται με αναλυτική προσέγγιση και ώριμη γραφή εμβαθύνοντας ουσιαστικά στις ανθρώπινες σχέσεις!

Το γράμμα που δεν έλαβες ποτέ, της Αγγελικής-Λυριάννας Χατζηρήγα

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο έρωτα, μέσα από τη λυρική γραφή μιας νέας συγγραφέως που ήρθε για να μείνει.

Γράμματα των πρωταγωνιστών του βιβλίου που δεν εστάλησαν όταν έπρεπε, κρύβουν μέσα στις λέξεις τους υποσχέσεις, πόθοι και πάθη ανεκπλήρωτα, αγάπη μισή που επιθυμεί να ενωθεί με έναν εγωισμό που γίνεται τοίχος και τροχοπέδη στα θέλω…

Θα βρεθούν οι παραλήπτες άραγε με τις λέξεις…;

 

Το βιογραφικό της συγγραφέως

Γεννήθηκα αερικό… λέγανε ότι έπεσα στη γη από άλλο πλανήτη, μάλλον γιατί ουδέποτε συμβιβάστηκα με τα δεδομένα των υπολοίπων… αντιδραστικό παιδί και ναι.. πάντα παιδί.

Γράφω γιατί εμπνέομαι από παντού. Γράφω γιατί αυτός είναι ο τρόπος μου να αναλύω καλύτερα τις καταστάσεις… γιατί αυτό είναι η ανάσα μου. Γράφω γιατί προβληματίζομαι, όχι επειδή είμαι πολίτης αυτής της χώρας και κάτοικος αυτού του πλανήτη, αλλά επειδή αναρωτιέμαι τι στα κομμάτια είναι αυτό που μας πάει πίσω, κι ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει… Γράφω γιατί αυτά που σκέφτομαι κι αυτά που νιώθω, θέλω να τα μοιράζομαι… Γράφω γιατί η γραφή για μένα είναι μαθηματικά.

Ένα κι ένα κάνουν δύο. Κι επειδή τα μαθηματικά είναι η πιο καθαρή γλώσσα, αυτήν χρησιμοποιώ μόνο που το κάνω με γράμματα, αντί για αριθμούς. Πώς; Θα σου δώσω τις πράξεις, εσύ θα βρεις τις λύσεις. Γυρίζω την πλάτη μου στα… βοηθήματα…

Η βιβλιογραφία της Ειρήνης Φραγκάκη περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

«Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου», από τις Εκδόσεις Δυάς Εκδοτική, το 2011 και σε e-book το 2016. Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για βραβείο στον διαγωνισμό του ΕΚΕΒΙ «Το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς 2011». Επανεκδόθηκε το 2018 με νέο τίτλο «Εντροπία-Για να ξαναγεννηθείς, πρέπει πρώτα να πεθάνεις» και νέο εξώφυλλο, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Πλέον, κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο με τον τίτλο «Όταν θα φύγω». Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Ειρήνη Φραγκάκη συμμετείχε στην Ποιητική Ανθολογία «127 φωνές ψυχής» η οποία κυκλοφόρησε το 2013 για φιλανθρωπικό σκοπό. Άλλα βιβλία της συγγραφέως είναι «Η πεταλούδα της νύχτας», από τις Εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία, το 2013 και σε e-book το 2016. Επανεκδόθηκε από την Δυάς Εκδοτική το 2018 με τίτλο «Βιασμός ενός αγγέλου». Πλέον, κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο με τον τίτλο «Η πεταλούδα της νύχτας». Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Το παραμύθι «Το αστέρι κι η ευχή» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΑΝΑΣΑ το 2015. Επανεκδόθηκε το 2018 από την Δυάς Εκδοτική. Πλέον, και αυτό το βιβλίο της Ειρήνης Φραγκάκη κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο με τον ίδιο τίτλο. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Τα «Λευκά όνειρα» της συγγραφέως κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Πνοή το 2016. Το βιβλίο βραβεύτηκε από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Αμπερνάλλι Σορωνής Ρόδου με την πλακέτα του Συλλόγου τους καθώς επίσης και τον Σύλλογο και Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών της Ρόδου. Επίσης, το βιβλίο ήταν υποψήφιο στα βραβεία Public για το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς 2016.

Η συμμετοχή σε συλλογικά έργα και η προσφορά στη λογοτεχνία

Η Ειρήνη Φραγκάκη συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Για πού το ’βαλες… Χριστουγεννιάτικα – Το μυθιστόρημα των… 17» που κυκλοφόρησε από τη Νίκη Εκδοτική, του οποίου τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ακόμη συμμετείχε στο δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα». Το παραμύθι γράφτηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά ενώ κυκλοφορεί για τα φροντιστήρια μόνο στην αγγλική για τη διδακτική ύλη. Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι οι κυρίες Ειρήνη Φραγκάκη, Νίτσα Μανωλά, Κατερίνα Μανωλά και Νατάσα Μανωλά. Το παραμύθι εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο το 2019.

Η Ειρήνη Φραγκάκη βραβεύτηκε για το λογοτεχνικό και πνευματικό της έργο, με το βραβείο «ΜΟΥΣΩΝ» στα πλαίσια των «Λογοτεχνικών Βραβείων Λογοτεχνικού Περιοδικού Κέφαλος 2019» του περιοδικού «Κέφαλος το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλονιάς». Η συγγραφέας συμμετείχε στο δωρεάν e-book συλλογής διηγημάτων «Μέρες γιορτής σε καραντίνα» με το διήγημα «Το Πάσχα της… Ευτυχίας» των εκδόσεων Υδροπλάνο, 2019.

Οι στίχοι στο τραγούδι Αλήθειες Ζωής που τραγουδάει ο Χρήστος Ρενιέρης, γράφτηκε για το 2ο βιβλίο της από την ίδια. Για να ακούσετε το τραγούδι, πατήστε εδώ.

Επίσης, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί οπτικό υλικό για τα βιβλία της Ειρήνης Φραγκάκη: «Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου», «Η πεταλούδα της νύχτας», «Λευκά Όνειρα», «Για πού το ’βαλες… Χριστουγεννιάτικα – Το μυθιστόρημα των… 17». Το μυθιστόρημα ήταν, επίσης, υποψήφιο στα βραβεία Public το 2016. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του τραγουδιού που γράφτηκε για το παραμύθι «Το αστέρι κι η ευχή» σε στίχους της συγγραφέως, και σε φωνή και μουσική της Σπυριδούλας Πουλιάση. Για το ίδιο παραμύθι υπάρχει και η εξαιρετική αφήγηση από τη συγγραφέα.

Αρθρογραφία

Η αρθρογραφία είναι άλλη μία αγάπη της Ειρήνης Φραγκάκη. Όπως δηλώνει και η ίδια η συγγραφέας:

Το να μοιράζομαι με το κοινό, για μένα είναι σαν να μεταλαμπαδεύω όχι απλά γνώσεις ειδήσεων, αλλά συναισθήματα, τρόπους για να μπορεί ο καθένας να ταξιδέψει, να φτιάξει βαλίτσα με μοναδικό περιεχόμενο στις αποσκευές του, όνειρα, ελπίδες, αισιοδοξία. Το μόνο σίγουρο στη ζωή μας είναι τα προβλήματα, κάτι που εγώ δεν εστίασα ποτέ σε αυτά καθ’ αυτά. Προτιμώ να γίνομαι κυνηγός λύσεων, να αγκαλιάζω ιδέες, να δημιουργώ χαμόγελα, βρίσκοντάς τα όχι μόνο στο να γράφω αλλά να τα ανακαλύπτω διαβάζοντάς τα.

Η Ειρήνη Φραγκάκη έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακά περιοδικά, εφημερίδες και sites. Μπορείτε να βρείτε άρθρα της στο WritersGang, Mag News Paper, Είμαστε γυναίκες, Ellinikos FM, Booknights, Woman.wordpress.gr, Διά-θεση, Korifogrami, Logotexniki, Anazitiseis, Womland, greekaffair.gr, Βιβλιοσημεία και στο έντυπο Free Press περιοδικό, Books and Writers.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα μέσω social media και e-mail:

https://www.instagram.com/fragaki_irene/

eirinifragaki@gmail.com

https://www.facebook.com/irene.frag.1?ref=tn_tnmn

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Blog&file=page&blogger=irenefr

https://twitter.com/#!/Eirini_Fragaki
http://irene-f.blogspot.com/

 

Πηγή : maxmag.gr

Συνολικες προβολες σελιδας