Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Μεγάλη μείωση ιικού φορτίου που αφορά τον covid 19 στα λύματα στη Σητεία

 

Καλά είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων στα λύματα της περιοχής της Σητείας αλλά και του Παλαικάστρου τα οποία γνωστοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη. Βάσει των δειγματοληψιών της ΔΕΥΑΣ που έγιναν στις 23 και 28 Ιανουαρίου, καταγράφεται μεγάλη μείωση ιικού φορτίου που αφορά τον covid 19, μόλις λίγο πάνω από το όριο ανίχνευσης.

Τα τελευταία αποτελέσματα αναμενόταν από χθες με αγωνία, αν και υπήρχε η προσδοκία ότι θα ήταν καλά αφού και αυτά των προηγούμενων δειγματοληψιών έδειχναν σταθερότητα κι όχι αύξηση ιικού φορτίου. Για την Σητεία να θυμίσουμε ότι ήταν 1-2 copies RNA/PCR και για το Παλαίκαστρο 4-8. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι 0,1 για τη Σητεία και 0,3 για το Παλαίκαστρο.

Βέβαια όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργηθεί εφησυχασμός στην τοπική κοινωνία του Δήμου Σητείας αφού είναι δεδομένο ότι πολύ εύκολα μπορούν τα «καλά νέα» να μετατραπούν σε «κάκιστα νέα».

Χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβάκης ανέφερε: «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δεν πρέπει  να υποπέσουμε στα ίδια λάθη, επ’ ουδενί. Το πρόβλημα είναι δίπλα μας, κοντά μας. Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Ας κάνουμε υπομονή, είναι δύσκολο, όλοι έχουμε φτάσει ή και ξεπεράσει τα όρια μας. Όμως είναι εύκολο να δημιουργηθεί εκ νέου μία εστία, στον οποιοδήποτε από εμάς, και να λάβει διαστάσεις. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας