Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Μια μεγάλη μουσική βόλτα με τον Ιγνάντιο Κλυδωνιάρη, Α΄ μέρος (βιντεο)

DSC02151

 

Είκοσι πέντε χρόνια τραγούδι  επίσημα στις μεγάλες πίστες ,αλλά και πιο πριν, εδώ στη Σητεία  και γύρω γύρω στα χωριά, με φίλους σε γλέντια, παρέες  και καντάδες, μια  μεγάλη μουσική βόλτα του Ιγνάντιου Κλυδωνιάρη ή απλώς Ιγνάντιο.

Πρόσωπο αναφοράς για την πόλη που βρήκε όλους τους δρόμους που του άξιζαν για μια μεγάλη καριέρα ,μέχρι που η ζωή έπαιξε τα δικά της δυσάρεστα παιχνίδια και τον επέστρεψε στου Παραδείσου τα μπουζούκια, εδώ,  Κανένα παράπονο όμως, και καμία αναφορά σε κακοτυχία και τέτοια. Γεμάτος από μια γεμάτη ζωή, απλόχερα μας περπάτησε από την Γιορτή της Σουλτανίνας  μέχρι την πόρτα  της Κολούμπια και το πρώτο του συμβόλαιο.

DSC02154 DSC02155

Ενδιάμεσα, πολλές συναντήσεις , μερικές τυχαίες, μερικές φευγαλέες, όλες σημαντικές και πάντα με το πείσμα του νεαρού τότε , αποφασισμένου για ζωή μέσα στην μουσική, Ιγνάντιου. Στα τέλη της δεκαετίας του 70, η αρχή.

Οι ταμπέλες έξω από το μαγαζιά , που τον τράβηξαν στις  άδειες του από τον στρατό, με ονόματα όπως  Τσιτσάνης, Χαρούλα Λαμπράκη  και ποιο κάτω Πάνος Τζανετής , Τόλης  Βοσκόπουλος.

 

Οι βόλτες  έξω από τα μαγαζιά δεν του έφταναν  και τόλμησε να κάνει το βήμα να μπει σε κέντρο για  να ζητήσει ακρόαση. Αμέσως λέγανε δεκτός .“Θα έρχεσαι τα Σαββατοκύριακα να ανοίγεις το πρόγραμμα». Η αρχή, είχε γίνει.

Αθήνα, Σητεία πάνω κάτω, μέχρι που φίλοι  βοήθησαν για να συνεχιστεί αυτή η πορεία, σε καμπαρέ στην Ομόνοια  πρώτα, το «Τόκιο». Αξιοπρεπές, μας διευκρινίζει.

Ένα καφενείο στην Αθήνα, στέκι των μουσικών και των τραγουδιστών της εποχής του άνοιξε μια μεγάλη πόρτα και μπαίνει στο νυχτερινό κέντρο  «Παλατάκι» και την ιστορική «Τριάνα» του Χειλά. Ο Ιγνάντιος μας χαρίζει και ερμηνείες τραγουδιών που έλεγε, αυθόρμητα και απλά , αλλά με τη φωνή του, τώρα,  να αποδεικνύει πως ο Ιγνάντιος  εξακολουθεί να έχει πολύ καλή σχέση με αυτό που λέμε ταλέντο.

Μετά, ήρθε  ο Γιάννης Μαρκόπουλος και άνοιξε η πόρτα της μεγάλης Columbia.

Ο Ιγναντιος, αναφέρει πολλά ονόματα  , γνωστά από τότε , που πέρασε στιγμές, ώρες και κάποιες φορές πολύ περισσότερα μαζί τους. Νίκος Ξυλούρης, Μανώλης  Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας , Μαρινέλα  και πολλοί άλλοι.

Όλα αυτά, στο πρώτο μέρος της συζήτησης με τον Ιγνάντιο.

 

 

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας