Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ν. Καραμανωλάκης - Ο Δήμος οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία

DSC03065-710x434

 

«Θα έπρεπε να έχουμε αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τις προσκλήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης», τόνισε , μιλώντας σήμερα στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη ο Νίκος Καραμανωλάκης, χαρακτηρίζοντας ελιγμό εκ μέρους της δημοτικής αρχής την επίλυση της υποστελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας.

Όπως είπε, «μια δημοτική αρχή, αν διαπιστώνει ο τι υπάρχει  υποστελέχωση, οφείλει  άμεσα να συνεργαστεί με ιδιωτικά μελετητικά γραφεία και να μην λέει,  αυτή τη στιγμή, πως δεν προλαβαίνουμε».

Το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την στιγμή, με δεκατρείς  προσκλήσεις ενδιαφέροντος που αφορούν άμεσα τον δήμο, και ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στο αύριο» σημείωσε πως ο Δήμος θα πρέπει να εμπιστευτεί ένα μεγάλο μελετητικό γραφείο ή να αξιοποιήσει το δίκτυο δήμων με ειδικούς επιστήμονες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ωρίμανση μελετών.

 

 

Η πανδημία 

 

Ως το σοβαρότερο και τραγικότερο γεγονός των τελευταίων  εκατό ετών χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοιού ο Νίκος Καραμανωλάκης, επιμένοντας στην πρόταση για σύσταση Επιτροπής Υγείας στον δήμο, που θα την αποτελέσουν ειδικοί επιστήμονες και παλαιοί αιρετοί με πείρα.

Η επιτροπή, σύμφωνα με τον ίδιο , μπορεί να έχει  σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά σε  πολλά θέματα δημόσιας υγείας. Όπως, η αναβάθμιση των  δομών, με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων που θα επιτρέψει αναπλάσεις κτιρίων , έλεγχο του  πόσιμου νερού, επιδημιολογικές μελέτες όπου υπάρχει  υποψία για κάποια  νοσήματα κλπ. Μίλησε εκ νέου για αθέτηση της υπογραφής στο σύμφωνο συνεργασίας με τον δήμαρχο, καλώντας τον να εξηγήσει στους πολίτες για ποιο λόγο δεν την τήρησε.

Αναφορά έκανε και στην  απόφαση για γενικό lockdown στην ενότητα Λασιθίου, λέγοντας πως αν είναι καθαρά και  μόνο πολιτική απόφαση, πρέπει να υπάρξει έντονο διάβημα από τον δήμο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο όμως να πρόκειται για απλή φάση που στηρίχτηκε σε επιδημιολογικά δεδομένα, και έστειλε μήνυμα   υπέρ του μαζικού εμβολιασμού.

 

 

Οι κακοτεχνίες 

 

Είναι αδιανόητο να γίνονται έργα επικίνδυνα για τους πολίτες και να λέμε πως δεν έχουμε ευθύνη, είπε ο Ν. Καραμανωλάκης αναφερόμενος στο σκάψιμο των δρόμων για την τοποθέτηση οπτικών ινών από εταιρία κινητής τηλεφωνίας που ταλαιπωρούν την πόλη.

Η ευθύνη είναι της περιφέρειας, παραδέχτηκε και ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γ. Γουλιδάκη που ανταποκρίθηκε άμεσα, μετα τη δημοσιοποίηση του προβλήματος και από τον ίδιο, θέτοντας όμως το ερώτημα, «θα υπήρχε ανταπόκριση αν  δεν  υπήρχαν οι φωνές καταγγελίας;». Εδώ, πρόσθεσε πως δεν υπήρξε η ίδια ανταπόκριση από τον αντιπεριφερειάρχη για το θέμα της ανατολικής παράκαμψης, ένα από τα τρία μεγάλα οδικά έργα, μαζί με τον ΒΟΑΚ και τον ΝΟΑΚ.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας