Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ηρεμία επικρατεί σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κρουσμάτων στην περιοχή του Δήμου Σητείας

 

Με σκοπό να υπάρχει μία καταγραφή της κατάστασης -κι έπειτα από την «τρικυμία» που  λόγω των κρουσμάτων covid που επεκράτησε στην διάρκεια του Ιανουαρίου στην περιοχή του Δήμου Σητείας- υπεβλήθησαν εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό των Γυμνασίων -και των Λυκείων- του Δήμου. Μάλιστα όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η δράση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Σητείας, που παρείχε τα test, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σητείας μέλη του οποίου ανέλαβαν την διεξαγωγή τους σε χώρο του κολυμβητηρίου Σητείας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας κ. Γιώργος Αϊλαμάκης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα και ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου όλους όσοι συνέβαλαν στη δράση. Τους εκπαιδευτικούς που προσήλθαν άψογα με την τήρηση όλων των μέτρων, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Πρόεδρο αυτού κ. Γιάννη Κατσαράκη, τους ιατρούς Γιώργο Καλαποδάκη, Στέφανο Φουτάκη, Μαρία Παπαδάκη που προσφέρθηκαν οικειοθελώς να πραγματοποιήσουν την δράση. Επίσης ευχαρίστησε το μικροβιολογικό εργαστήριο του κ. Ιωάννη Κατραδάκη για την προσφορά όλο αυτό το διάστημα οικειοθελώς στη λήψη rapid test σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Ακόμη ευχαρίστησε τον ΔΟΚΑΣ και τον Πρόεδρο του Κώστα Λυμπερίου για τη συμμετοχή του στη διαδικασία. «Με καλή ψυχολογία, χωρίς να εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού», τόνισε

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί μία ηρεμία σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κρουσμάτων στην περιοχή του Δήμου Σητείας, γεγονός ενθαρρυντικό, όχι όμως καθησυχαστικό, όπως επανέλαβε, αφού -όπως είναι γνωστό- κι έχει αποδειχθεί, πολύ εύκολα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Βάσει της εικόνας και της πληροφόρησης που έχουμε, η περιοχή μας είναι σε ένα καλό επίπεδο τελευταία. Είχαμε κάποια μεμονωμένα κρούσματα πριν κάποιες ημέρες, όπως είναι γνωστό, στο 1ο Δημοτικό και στα δύο χωριά μας, το Χαμέζι και τη Σφάκα, όμως όλα δείχνουν ότι εξελίσσεται ομαλά η κατάσταση. Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε, το αντίθετο χρειάζεται προσοχή από όλους μας.

Τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζεται η περιοχή του Αγίου Νικολάου, κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Εύχομαι σύντομα να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, να ελεγχθεί η κατάσταση και να επανέλθει και αυτή η περιοχή σε μία κανονικότητα. Και γενικότερα να αντιμετωπιστεί η πανδημία που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας ανέφερε ότι «όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, συνολικά 85, ήταν αρνητικά. Η διαδικασία έγινε όσο το δυνατόν “πιο κοντά” στην ημέρα έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας, κάτι βέβαια που μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήταν γνωστό.

Τα test το απόγευμα της Παρασκευής διεξήχθησαν με επιτυχία, βοήθησαν τα μέλη του Συλλόγου μας οι κ. Καλαποδάκης και Φουτάκης με την ευγενή προσφορά και της κ. Παπαδάκη και όλα πήγαν καλά, δηλαδή όλα ήταν αρνητικά. Έτσι με ασφάλεια μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία».

Εξελίσσεται ο εμβολιασμός

Επιπρόσθετα ο κ. Κατσαράκης ενημέρωσε για την εξέλιξη του εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο της Σητείας. Την Παρασκευή έγινε η δεύτερη δόση στους υγειονομικούς, «οπότε σε λίγο καιρό θα θεωρούμε τον εαυτό μας “θωρακισμένο”. Σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε τα μέτρα προστασίας, που είναι η μάσκα, η τήρηση των αποστάσεων 1,5 μέτρου και η αντισηψία των χεριών, και ποτέ δεν αγγίζουμε με λερωμένα χέρια μάτια, στόμα, μύτη. Πλένουμε χέρια μας και τότε μπορούμε να βάλουμε στις περιοχές αυτές τα χέρια μας.

Επίσης καλή είναι η ανταπόκριση των ηλικιωμένων στον εμβολιασμό καθώς και των ένστολων. Προχωράμε κανονικά. Να αναφέρουμε επίσης ότι τόσες ημέρες που διεξάγεται ο εμβολιασμός στο κέντρο μας, δεν έχει τύχει καμία σοβαρή παρενέργεια. Ελάχιστες είναι οι συνηθισμένες, όπως από οποιοδήποτε εμβόλιο -όπως ο τοπικός πόνος- όχι κάτι ιδιαίτερο. Καμία αντίδραση δεν έχει συμβεί, όχι αναφυλακτική, ούτε καν αλλεργική αντίδραση που να χρειάζεται ιατρική βοήθεια».

Τέλος ενημέρωσε ότι «τα κρούσματα covid στην περιοχή είναι πολύ σποραδικά κι ελεγχόμενα».

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας