Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Οι 74 από τους 114 Πυροσβέστες του Ν. Λασιθίου έχουν ήδη εμβολιαστεί

Οι 74 από τους 114 συνολικά υπηρετούντες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Διοικητής Νίκος Μητσιογιάννης.

Και για το προσωπικό που υπηρετεί στην Πυροσβεστική, όπως και για τα υπόλοιπα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό), όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να το κάνουν με τις δόσεις που περισσεύουν από τα ραντεβού των ηλικιωμένων που δεν προσέρχονται για να εμβολιαστούν, βάσει της σχετικής οδηγίας που έχει δοθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη συνεχώς, με δύο Πυροσβέστες από τον Άγιο Νικόλαο, ενδεικτικά, να κάνουν την Πέμπτη την β΄ δόση του εμβολίου. Ο ίδιος ο κ. Μητσιογιάννης θα πάει να κάνει την β΄ δόση τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή, αρκετά άτομα δεν εκδήλωσαν ακόμη το ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν καθώς διατηρούν ορισμένες επιφυλάξεις, επηρεαζόμενοι και από φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, όσο περνά ο καιρός και βλέποντας όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού να παρουσιάζει επιθυμία να κάνει το εμβόλιο, όλο και περισσότερα άτομα και στην Πυροσβεστική αφήνουν τις αρχικές επιφυλάξεις τους και δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Όπως σημειώνει ο Διοικητής της Π.Υ. Λασιθίου, «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας προστατεύσει καλύτερα από το εμβόλιο», και αυτό, όπως λέει, είναι που συμβουλεύει και όλους τους συναδέλφους του.

 

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας