Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Οι αντιδράσεις για τα τεστ, το lockdown στο Παλαίκαστρο και μια απάντηση

Οι αντιδράσεις για τα τεστ, το lockdown στο Παλαίκαστρο και μια απάντηση

Μια απάντηση πολίτη και το σχόλιο του cretalive

Από μια πολίτη της περιοχής του Παλαικάστρου πήραμε επιστολή- απάντηση σε ενυπόγραφο σχόλιο του cretalive (εάν δεν το γνωρίζει να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι τα σχόλια ενός μέσου υπογράφονται από το ίδιο το μέσο και τη διεύθυνσή του

και γι αυτό δεν φέρουν κάποιο ονοματεπώνυμο) στο οποίο αναφερόμασταν σε συγκεκριμένες μικροκομματικές γκρίνιες σχετικά με την καραντίνα στην περιοχή μετά τα πολλά κρούσματα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε σε διάλογο με ένα πολίτη και ειδικά με την κ.Καράμπελα που προφανώς θέλει να εμφανιστεί ως αυτόκλητη εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής. Ωστόσο, επειδή με το κείμενό της ουσιαστικά αποκαλύπτει τον "μικροκομματικό χαρακτήρα" της αντίδρασης -λέγοντας ανεκδοτολογικά και με την κλασική "κασέτα" ότι εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυβερνητική γραμμή!- δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε ένα δυο πράγματα. Πρώτον η ίδια αν και εμφανίζεται στα κανάλια ως "υγειονομικός" αγνοεί βασικά πρωτόκολλα και αποφάσεις του ΕΟΔΥ, του ΠΟΥ και όλων των σχετικών οργανισμών για το τι σημαίνει καραντίνα, τεστ και θετικά  ή αρνητικά κρούσματα. Δεν γνωρίζει καν πως γίνονται και πως αποφασίζονται τα σχετικά μέτρα οπότε δικαιολογείται να ομιλεί, αλλά δεν δικαιούται να παρασύρει ένα μέρος του κόσμου στον παραλογισμό. Δεν μπορεί να επικροτείται ο λαϊκισμός και η εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων από κανένα. Και η περιοχή το γνωρίζει καλά που με ευθύνη και συνέπεια τηρεί πλέον τα μέτρα και υπομένει όπως όλος ο κόσμος για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή τη μέγγενη της πανδημίας που πλήττει όλο τον πλανήτη.

Αντιπαρερχόμαστε τους χαρακτηρισμούς και τα όσα θλιβερά, λέει, περί δήθεν εκφοβισμού. Είναι τόσο σαφή και τόσο ξεκάθαρα αυτά που επισημάναμε. Ξέρουμε ότι τα ελληνικά είναι μια δύσκολη γλώσσα και πως δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν ξέρει ή που δεν θέλει, να καταλάβει.

Με αυτές τις επισημάνσεις δημοσιευουμε ολόκληρη την επιστολή της κ.Καράμπελα και είναι προφανές ότι δεν έχουμε λόγο  να μπούμε σε λεπτομέρειες για το τι συνέβη στην περιοχή και να συνεχίσουμε ένα διάλογο που αφορά υγειονομικά στοιχεία, προσωπικά δεδομένα και ευαίσθητες πληροφορίες που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα.

 

"Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας δε χωρά σε ανυπόγραφα άρθρα σκοπιμότητας!

 

Η  υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας ενόχλησαν κάποιους ευτυχώς ελάχιστους ( https://www.cretalive.gr/eida-akoysa/skliro-lockdown-sto-palaikastro-kai-oi-mikrokommatikes-anisyhies ). Είναι τόσο  λογικά και αναγκαία τα αιτήματά μας, των κατοίκων του Παλαικάστρου Σητείας, που δεν τόλμησαν  να αντικρούσουν ούτε αυτοί που  θέλουν να υπερασπίσουν   την κυβερνητική γραμμή περί ατομικής  ΜΟΝΟ  ευθύνης.

Άραγε είναι υπερβολή το δικαίωμα μας να γνωρίζουμε αν νοσούμε, ώστε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για εμάς και τους οικείους μας; Κι επειδή για εμάς η απάντηση είναι αυτονόητη αν οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας ορίζουν διαφορετικά τότε το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση και τα επιτελεία της! Η κ.Λινού  επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κατέχεται από εμμονές  σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εμπαθούς γράφοντα αλλά όχι υπογράφοντα αφού ζήτησε μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό του Παλαικάστρου.

 Πληροφορώ  τον ανίδεο(?) αρθρογράφο  ότι ο ΕΟΔΥ δεν κινήθηκε καθόλου όταν εμφανίστηκε το κρούσμα μηδέν στο χωριό μας στα μέσα Νοέμβρη.  Δεν έγινε κανένα τεστ . Στα πρόσφατα περιστατικά απέκτησε  ταχύτητα χελώνας αφού πέρασαν  πολλές  μέρες για να έρθει  συνεργείο στο Παλαίκαστρο μετά την επιβεβαίωση  των πρώτων κρουσμάτων. Ο ΕΟΔΥ    δεν εντόπισε την διασπορά για  να μας προστατεύσει  αλλά για να μας βάλει σε καραντίνα και μετά άφησε την διασπορά να επεκταθεί όχι μόνο στο χωριό μας αλλά και στην υπόλοιπη περιοχή  αφού οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους χωρίς να ξέρουν αν είναι θετικοί η αρνητικοί.

Είναι φανερή  η προσπάθεια του περί μικροκομματικών συμφερόντων για να φοβίσει  τον   απλό κόσμο της μικρής μας κοινωνίας που σήκωσε το ανάστημά του για να προστατεύσει την ζωή του,  που διεκδίκησε  το αυτονόητο.

Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα που κάποιοι σαν τον εντεταλμένο γράφοντα υπερασπίζονται είναι να σκύβουμε το κεφάλι , τα τεστ να γίνονται σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν, να πληρώνουμε εμείς φόρους για να νοικιάζει το κράτος ξενοδοχεία για να φιλοξενούνται  οι θετικοί τουρίστες,  να δεχόμαστε  να πεθαίνουμε ανυπεράσπιστοι στα σπίτια μας χωρίς ιατρική παρακολούθηση . Δεν θα του κάνουμε την χάρη, η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και επεκτείνεται ( https://sites.google.com/view/palekastro-petition/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1?authuser=0 ).

 

Καράμπελα Σταυρούλα, μέλος της επιτροπής κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου Δήμου Σητείας

 

Υ.Γ. Η υπεύθυνη στάση των κατοίκων του Παλαικάστρου   εκθέτει τον γράφοντα αλλά μη υπογράφοντα για την εσκεμμένη διαστρέβλωση των αιτημάτων μας (π.χ. για τον διαχωρισμό των νοσούντων από τους υγιείς σε ξενοδοχεία ή καταλύματα με ειδική φροντίδα, η εγκατάσταση στην κοινότητα ιατρικού κλιμακίου, τα επαναλαμβανόμενα τεστ στο σύνολο του πληθυσμού κτλ). 

 

Πηγή : Creta live 



Συνολικες προβολες σελιδας