Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Σητείας

 

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν σήμερα Σάββατο, οι εργαζόμενοι  των Βρεφονηπιακών Σταθμών της Σητείας. Συγκεκριμένα σε συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας, του Δήμου και του ΔΟΚΑΣ  διενεργήθηκαν σε χώρο του κολυμβητηρίου Σητείας 19 τεστ στους εργαζόμενους.

Τη διεξαγωγή των τεστ που έχει προμηθευτεί ο Δήμος ανέλαβαν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου ο κ. Γιάννης Κατσαράκης Πρόεδρος του Συλλόγου, ο κ.  Στέφανος Φουτάκης Γραμματέας και ο κ. Γιώργος Καλαποδάκης Ταμίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσαράκης “ανταποκρινόμενος  στο κάλεσμα του Δημάρχου Σητείας , ο Ιατρικός Σύλλογος που πάντα είναι παρών όταν του ζητηθεί, προχωρήσαμε στην διαδικασία  με τα μέλη  του ΔΣ του Συλλόγου μας που είναι και μικροβιολόγοι, οι πλέον ειδικοί και διενεργήσαμε 19 τεστ στους εργαζόμενους των Βρεφονηπιακών Σταθμών στο πλαίσιο ενόψει του ανοίγματος την Δευτέρα. Όλα ήταν αρνητικά. Και στο μέλλον όποτε χρειαστεί σε συνεννόηση με το Δήμο θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε κι εμείς  διότι είναι  Χειμώνας , όλοι οι συνάδελφοι έχουν αυξημένο φορτίο, πόσο μάλλον τώρα με τα κρούσματα του κορονοιού στην περιοχή μας”.

Παρών στη διαδικασία και ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Κωνσταντίνος  Λυμπερίου ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο και τον Δήμαρχο για την ανταπόκριση στην ανάγκη του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών που ανήκουν στο ΔΟΚΑΣ και την  προσφορά των τεστ καθώς και  τον Πρόεδρο και τα μέλη  του  Ιατρικού Συλλόγου  για την ανταπόκριση  τους προκειμένου  να διεξαχθούν τα τεστ “ώστε να είναι ασφαλής ο βρεφονηπιακοί σταθμοί και να ανοίξουν την Δευτέρα. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να μην λειτουργήσουν, όπως και τα δημοτικά κα τα νηπιαγωγεία,  σαν ‘’κόκκινη ‘’ περιοχή. Από κει και πέρα όμως και μετά τα τεστ που έγιναν, είμαστε ασφαλής, το προσωπικό μπορεί να υποδεχτεί τα παιδιά. Δεν θα πιέσουμε κανένα γονιό να στείλει τα παιδάκια. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων οι οποίες πολλές φορές  ‘’τρέχουν ‘’ πιο γρήγορα από εμάς . Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε όλο τον κόσμο να  μην επαναπαυτεί κανένας. Τώρα είναι το κρίσιμο διάστημα . Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κι  όλα ευχόμαστε να πάνε καλά”.

Όπως πρόσθεσε , έχει ληφθεί απόφαση για τη μη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού στο Παλαίκαστρο  βάση διατάξεων κι έλλειψης προσωπικού την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που καθιστά μη δυνατή τη λειτουργία του, “επίσης λόγω του αυξημένου υιικού φορτίου που υπάρχει στην περιοχή του Παλαικάστρου”.

 

Πηγή : Ανατολή 




Συνολικες προβολες σελιδας