Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σε συνθήκες κορονοϊού η επέτειος του Πολυτεχνείου στη Σητεία

 

Σε διαφορετικό κλίμα και σε συνθήκες κορωνοιού η σημερινή επέτειος του Πολυτεχνείου. Στην Σητεία, στην κεντρική πλατεία της πόλης στο Μνημείο των Ηρώων, λίγα τριαντάφυλλα μαρτυρούν κι υπενθυμίζουν την σημαντικότητα της ημέρας.

«Φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία» ανέφεραν από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου οι κύριοι Γιώργος Φωτεινάκης και Μιχάλης Δρακάκης.

«Δυστυχώς πάλι σε δύσκολες συνθήκες αποτίνουμε φόρο τιμής σε μία λαμπρή σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, την Επέτειο του Πολυτεχνείου όπου οι νέοι της εποχής πραγματικά όρθωσαν το ανάστημα τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας. Οι αξίες αυτές είναι και η παρακαταθήκη που άφησαν στις επόμενες» τόνισε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, αφήνοντας κι εκείνος λίγα τριαντάφυλλα στο Μνημείο των Ηρώων. «Όπως προείπα, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο στο πλαίσιο της λαμπρότητας που απαιτείται για την συγκεκριμένη περίσταση. Προέχει η δημόσια υγεία. Ας είμαστε όλοι καλά και εύχομαι του χρόνου να μπορέσουμε να εορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου κι όλες μας τις επετείους και πανήγυρης με τον καλύτερο τρόπο».

 

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας