Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ο Γ. Ζερβάκης - Ζούμε έναν εφιάλτη, καλούμαστε να λειτουργήσουμε μέσα σ αυτόν

Ζερβάκης-δήμαρχος-Σητείας

 

Από την πρώτη στιγμή, πήρε το μέτρα του ο Δήμος, ακολουθώντας τις επιταγές του ΕΟΔΥ , μετά από το κρούσμα κορονοιού σε αντιδήμαρχο, είπε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στον STYLE100 και τον Κώστα Γραμμενίδη.

Χτες, σήμερα και αύριο, γίνονται τα μοριακά τεστ σε ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο και παρόλο που ο όρος “στενές επαφές”, δεν φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού τέτοιες, δεν υπήρξαν.

Τα πάντα τελούν υπό την αίρεση της πανδημίας πάντως ,παγώνοντας προγραμματισμούς και σχέδια, με την προτεραιότητα να δίνεται στην διασφάλιση της υγείας. Ο Γ. Ζερβάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του, μιλώντας ευθέως για μια κατάσταση που φαίνεται πως έχει πλέον ξεφύγει και είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη, τονίζοντας πολλές φορές πως χρειάζεται προσοχή από όλους μας.

 

 

        ΒΟΑΚ και τεχνικό πρόγραμμα

 

 

“Το λέω ευθέως, δεν είναι γνωστής του ζητήματος ο υφυπουργός “, είπε για τον ΒΟΑΚ και την πρόσφατη, απαράδεκτη δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη πως δεν γίνεται να φτάσει μέχρι την Σητεία.
Ο ΒΟΑΚ είναι το πρώτιστο, διαχρονικά, είπε ο Γ. Ζερβάκης, σημειώνοντας την συμφωνία του σε δυναμικές αντιδράσεις πλην όμως, ο κορονοϊός , “μας ακινητοποιεί, αναιρεί τα πάντα “

. Ζούμε έναν εφιάλτη, είπε, μια κατάσταση που έχει ξεφύγει.
• Πολλές δημοπρατήσεις που επιτεύχθηκαν  στην διάρκεια του ενός και κάτι χρόνου θητείας της νέα δημοτικής αρχής (ανάμεσα τους, δημαρχείο, εθνικό στάδιο, δρόμοι που αφορούν την βόρεια πρόσβαση στο Μόχλος, Πιλαλλήματα -Γουδουρας, Παπαγιαννάδες, Ρίχτης, αρδευτικά και αγροτικά δίκτυα) ανέφερε ο Γ. Ζερβάκης όταν ρωτήθηκε για το τεχνικό έργο του δήμου.
Στο νέο τεχνικό πρόγραμμα, προτεραιότητα είναι η έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου, που όταν ολοκληρωθεί, θα αλλάξει τα δεδομένα για τον τόπο, είπε.
Δέκα οχτώ έργα συνολικά, περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αλλά , αναμένονται νέες χρηματοδοτήσεις και αξιοποίηση κονδυλίων από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για να τρέξουν και άλλα προγράμματα.
Το κολυμβητήριο, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να δοθεί σε χρήση προς τους δημότες, μετά από βελτιώσεις που θα γίνουν, την ερχόμενη άνοιξη.

 

 

Ο ΔΟΚΑΣ

 

“Με τους συνεργάτες μου έχω,  και θα έχω πάντα καλές σχέσεις “, είπε ο Γ. Ζερβάκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΚΑΣ και στον τέως πρόεδρο του δημοτικού οργανισμού Μιχάλη Περάκη, σημειώνοντας μαζί πως “εκτιμώ την προσπάθεια του Μ. Περάκη ,κάναμε πολλά πράγματα μαζί”.

Όμως, διαπιστώθηκαν αρρυθμίες και διαφορετική οπτική και το ισοζύγιο ήταν αρνητικό, πρόσθεσε. Έπρεπε να παρθεί μια απόφαση, όσο δύσκολη κι αν ήταν, είπε.

Μια σύντομη αναφορά έκανε και στην αντίθεσή του στην απαγόρευση του κυνηγιού λήγω covid 19,μια αντίθεση που έκανε γνωστή με επιστολή του προς το αρμόδιο υπουργείο. Όπως είπε, “εκτιμώ πως είναι μια διαδικασία που δεν έχει δυνατότητα μετάδοσης του κορονοιού, δεν αντιστρατεύεται τους κανόνες και τις επιταγές της πολιτείας για την προστασία τη υγείας”.

 Ν.ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας