Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Δεν έχουν αλλάξει τα δρομολόγια προς και από το αεροδρόμιο Σητείας

 

Δεν έχουν αλλάξει τα προγράμματα των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σητείας στο πλαίσιο του γενικού lockdown.

Ο Αερολιμενάρχης Σητείας κ. Δημήτρης Βερίγος ανέφερε στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ότι τα ισχύοντα δρομολόγια έχουν ως εξής:

– Αθήνα –Σητεία- Αθήνα κάθε Δευτέρα -Πέμπτη -Σάββατο

– Σητεία- Άκτιο- Σητεία κάθε Τρίτη και Πέμπτη και

– Αλεξανδρούπολη- Σητεία -Αλεξανδρούπολη επίσης κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Στις πρώτες μέρες του δεύτερου lockdown διατηρείται σχετική κινητικότητα στον αερολιμένα Σητείας και κυρίως στην γραμμή Σητεία -Αθήνα -σε αντίθεση με το πρώτο, οπότε τα αεροπλάνα κινούνταν σχεδόν άδεια.

Η πλειοψηφία των χρηστών αυτή την φορά είναι φοιτητές που επιστρέφουν στην περιοχή  ή αναχωρούν για τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους μετά την αναστολή της με φυσική παρουσία λειτουργίας των πανεπιστημίων και την επιβολή τηλεδιδασκαλίας. Αλλά και επίσης πολίτες που μετακινούνται για ιατρικούς λόγους ή αγροτικές εργασίες, στρατιωτικοί κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Βερίγος, οι πολίτες θα πρέπει να μετακινούνται στο πλαίσιο των ισχυόντων επιτρεπτών μέτρων έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, όπως Ε1 για απόδειξη μόνιμης κατοικίας, Ε9 για τους ιδιοκτήτες γης κι αντίστοιχα τα έγγραφα που προβλέπονται σε κάθε κατηγορία. Και βέβαια οι ταξιδιώτες πρέπει να εφαρμόζουν  πιστά τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού.

Η λειτουργία του αεροδρομίου Σητείας γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας