Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Κατερίνα Γώγου, Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος και Παύλος Φύσσας απέναντι στο κοινό της Σητείας(βιντεο-φωτο)

DSC02122
Οι δικοί μας καταραμένοι ποιητές και τροβαδούροι, ηθοποιοί και σκηνοθέτες μιας ζωής στημένης  μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, μίλησαν και συγκίνησαν στην γλώσσα μας, πόνεσαν και έπεσαν στα σκοτεινά με τον ίδιο τρόπο που πέφτουμε και μεις. Περπατούσαν πάνω κάτω την Πατησίων, σύχναζαν σε παρακμιακά ταβερνάκια στην Κυψέλη στην οδό Τροίας , τη νύχτα έπαιζαν στο «Αν» στα Εξάρχεια, ή έριχναν βελάκια σε έναν στόχο σε ένα μπαρ στον Νέο Κόσμο.

Και τους ξέρουμε, έχουμε βρεθεί μαζί στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες σκέψεις μπορεί, έχουμε φάει σε ένα τραπέζι δίπλα τους, ξέρουμε ανθρώπους που είχαν στενή και ειδική σχέση τους. Δικιά μας και η ελπίδα  και η απόγνωση τους.
Γι αυτό και είναι τολμηρό, όπως οφείλει να είναι η τέχνη τολμηρή, αυτό που επιχειρεί ο Σύλλογος  Φίλων Μουσικής  Σητείας,να χωρέσει σε μια παράσταση το βλέμμα της Κατερίνας Γώγου, το μουρμούρισμα του Νικόλα Άσιμου, την κραυγή του Παύλου Σιδηρόπουλου,με την προσοχή στραμμένη στο τώρα , στην μνήμη του Παύλου Φύσσα που θα δώσει το «παρόν» στην παράσταση.
Μια παράσταση με τίτλο «Στο μυαλό είναι στόχος»:

«Έχω φυλάξει κάτι αποκόμματα με κάποιον που λέγανε
πως είσαι εσύ. Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες,
γιατί γράψανε ότι σου ρίξανε στα πόδια.
Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.
Στο μυαλό είναι ο Στόχος
το νου σου ε;”»

Κατερίνα Γώγου


Αντισυμβατική και η πρώτη δημοσιοποίηση της παράστασης και των συντελεστών της, σε κλίμα παρεΐστικο και σίγουρα δημιουργικό, και φαίνεται πως όλοι έχουν βρει τους δρόμους για να πλησιάσουν κι αυτήν την όψη του πρίσματος.
Η ιδέα «έπεσε» πριν από ένα περίπου χρόνο από τον Μπάμπη Σαρίδη και τολμηρός, όπως πάντα, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής είπε το «ναι», με την Βέρα Περάκη να σημειώνει και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου σε αυτήν την μεγάλη παραγωγή, που θα παρουσιαστεί 29,30, 31 Ιουλίου στο Άλσος Χλουβεράκη, στις 9.15 μμ
Ο Νάσος Ζαγκότης έχει αναλάβει την σκηνοθεσία  και συνυπογράφει τα κείμενα μαζί με την Βίκυ Χατζοπούλου, την Αριστέα Κακουράκη και την Ελπίδα Τσουράκη.
Συνυπογράφουν ο  Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, μέλη της Φιλαρμονικής Δήμου Σητείας και η ορχήστρα Συλλόγου “Αρετούσα”. Συμμετέχουν  μέλη και των τριών ομάδων,
Τραγουδιστές, ορχήστρα και ηθοποιοί. Ενορχήστρωση μουσικού σχήματος:  Δημήτρης Πολένας

Συνδιοργανώνουν : Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δήμος Σητείας, ΔΟΚΑΣ, , Λιμενικό Ταμείο, Υπηρεσία καθαριότητας Δήμου Σητείας.
Video art : Σενατόρε Σαλβατόρε-Σχέδιο Αφίσας: Φράνκο Σενατόρε-Φωτισμοί Σκηνικά: Νάσος Ζαγκότης-Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπεντζάρη Ειρήνη-Ήχος : Art Studio.
Επι σκηνικής,
  • οι ηθοποιοί :Γκέκα Δέσποινα,Κωνσταντουράκης Χάρης,Λάκκα Ιωάννα,
Λαντζανάκη Κατερίνα,Λούπης Λευτέρης,Σφενδουράκης Αργύρης,Τσουράκη Ελίνα.,Χατζοπούλου Βίκυ
  • οι μουσικοί :Πολένας Δημήτρης Ηλ.Μπάσο
Γιωργαλάκης Γιώργος         Ηλεκτρική.-Ακουστική  Κιθάρα
Καλαιτζάκης Χρήστος          Πλήκτρα
Αναγνωστάκης Γιώργος      Ντραμς
Δημητροπουλάκης Πέτρος  Μπουζούκι
  • Τραγουδούν οι :Μάνος Χριστάκης,Κατερίνα Καπαρού,Λούπης Λευτέρης.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100Fm




DSC02122
DSC02123 DSC02126
DSC02128 DSC02130 DSC02131 DSC02133
DSC02135 DSC02136

Συνολικες προβολες σελιδας