Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ν. Καραμανωλάκης στον STYLE 100: Φτωχά τα μέτρα ενίσχυσης που αποφάσισε ο Δήμος, περιμέναμε περισσότερα..(ηχητικο)

DSC00373-320x190
Φτωχά και λίγα χαρακτηρίζει τα μέτρα στήριξης επαγγελματιών που έχουν  πληγεί από την υγειονομική κρίση (εστίαση+ψυχαγωγία +εμπόριο) ο Νίκος Καραμανωλάκης που χρεώνει στη δημοτική αρχή,επιπλέον, καθυστέρηση  στη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο ενώ δεν υπήρξε, όπως λέει, πρωτοβουλία κοινής αντιμετώπισης του σοβαρού θέματος με την αντιπολίτευση, με τη συζήτηση των προτάσεων της.


Μιλώντας στον STYLE100 και τον  Κώστα Γραμμενίδη, ο επικεφαλής της παράταξης΄΄Μαζί στο Αύριο΄΄, σημείωσε πως,
σχεδόν  όλοι οι δήμοι τη χώρας έχουν  πάρει από νωρίς μέτρα ελάφρυνσης για τις  επιχειρήσεις  που έκλεισαν λόγω κορονοιού και πίεσαν , μέσα από τις ΠΕΔ(Περιφερειακή Ενωση Δήμων) για οικονομική ενίσχυση.
«Περιμέναμε και εμείς και αναρωτιόμασταν γιατί δεν έρχεται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος συνομιλούσε με τους προέδρους των συλλόγων,διαβεβαίωνε και υποσχόταν πως θα κάνει το καλύτερο. Όμως η πρόταση που έφερε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (και που πέρασε,τελικά )είναι φτωχή», λέει ο Νίκος Καραμανωλάκης .
Η πρόταση του Γ.Ζερβάκη, περιλαμβάνει την απαλλαγή  καταβολής τελών των κοινόχρηστων χώρων των επιχειρήσεων που διέκοψαν αναγκαστικά την λειτουργία τους. Η απαλλαγή ισχύει για αυτό το διάστημα διακοπής.
Η αντιπρόταση Καραμανωλάκη που στηρίχθηκε από την παράταξη του Νίκου Κουρουπάκη, προέβλεπε την απαλλαγή καταβολής των τελών μέχρι τις 30/11(όπως ακριβώς προβλέπει και η κυβερνητική απόφαση). Παρενθετικά, ο Ν. Καραμανωλάκης χαρακτήρισε σωτήρια την πρόταση Ν. Κουρουπάκη για το Πολυιατρείο Τουρλωτής(αναλυτικά στο ηχητικό).
Η πλευρά Καραμανωλάκη  βάζει επίσης  θέμα για τα εμπορικά καταστήματα που η πρόταση της δημοτικής αρχής αφήνει απ έξω.  Ετσι, ο Ν. Καραμανωλάκης πρότεινε την απαλλαγή καταβολής δημοτικών  τελών  για την  καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό , μέχρι 30/11.
Ακόμα, υπήρξε πρόβλεψη για μείωση των τελών και για τα καταστήματα (εστίασης +ψυχαγωγίας)  που δεν  Θα επεκταθούν σε ανοιχτούς  χώρους , για να περιορίσουν κάπως τη ζημιά που φέρουν οι οδηγίες για τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων.
Η πρόταση του δημάρχου πέρασε τελικά μα ψήφους 13  έναντι 10
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Πηγή : Style100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας