Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Mεγάλο ξενοδοχειακό deal στην Κρήτη – Άλλαξε χέρια το Sitia Beach

«Έπεσαν» οι υπογραφές στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, στο μεγάλο ξενοδοχειακό deal στην Κρήτη, όπου αντί 61 εκατ. €, τα 3 ξενοδοχεία της CYAN HOTELS, πέρασαν στην αμερικανική εταιρεία real estate Hines.

Τα ξενοδοχεία άλλαξαν χέρια και το Management αναλαμβάνει εταιρία του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος συνεργάζεται με την HINES και ήδη λειτουργεί το Grand Hyatt, στην Αθήνα.
Τα ξενοδοχεία, που πέρασαν στην ιδιοκτησία της Hines, είναι τα Apollonia Resort & Spa (χωρητικότητας 334 δωματίων), Santa Marina Beach Hotel (χωρητικότητας 209 δωματίων), και Sitia Beach City Resort & Spa (χωρητικότητας 161 δωματίων), τα οποία βρίσκονται στην Κρήτη.
Μαζί με τη συμφωνία εξαγοράς η αμερικανική real estate εταιρεία θα προχωρήσει στην ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων, για την οποία θα δεσμεύσει το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η HINES έγινε γνωστή στην Ελλάδα με την εξαγορά του ακινήτου του πρώην Athens Ledra Marriott και νυν Grand Hyatt, που διαχειρίζεται ο όμιλος Γιάννη Δασκαλαντωνάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρία, που ιδρύθηκε το 1977, με πολύ δυναμικό management, που κάθε χρόνο περιλαμβάνεται στις πλέον κερδοφόρες ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με πολύ υψηλές πληρότητες και ικανοποίηση πελατών.
Μάλιστα το 2018, η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡ. & ΞΕΝΟΔΟΧ. ΕΠΙΧΕΡ. ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ», πέτυχε πωλήσεις 15,4 εκατ. €, σημειώνοντας αύξηση 11%, σε σύγκριση με το 2017, και κέρδη 4,5 εκατ. έναντι 3,7 εκατ. το 2017. Είχε δε το 2018 EBITDA 5,4, με αύξηση της τάξης του 35%! Υπό την ηγεσία του Μανώλη Μανούσου, ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης αυξήθηκε από 9,97 εκατ. ευρώ το 2008, σε 15,45 εκατ. ευρώ το 2018. Αντιστοίχως, τα κέρδη EBITDA από 2,5 εκατ. ευρώ το 2008, αυξήθηκαν κατά 110% στα 5,4 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η HINES ολοκλήρωσε και την απόκτηση των 2 ξενοδοχείων HERMES και CORAL στον Άγιο Νικόλαο.
Η Hines
O μεγάλος αμερικανικός οίκος HINES, δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και τα τελευταία χρόνια «βολιδοσκοπεί» την ελληνική αγορά. Μάλιστα φήμες τον έφεραν και ως υποψήφιο για την  πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στον οποίο αν και τα στελέχη του πραγματοποίησαν πολλές επαφές, στον διαγωνισμό τελικά δεν συμμετείχε.
Διευθύνων σύμβουλος της Hines Greece είναι ο κ. Γομόπουλος, ενώ εργάζεται και για τα Hines European Development Fund I and II, που έχουν επενδύσει μεταξύ άλλων και σε ξενοδοχεία στην Ισπανία. Ο κ. Γομόπουλος έχει BS in Economics από το University of Chicago, και έχει λάβει MBA από το Harvard Business School.
O κολοσσιαίος αμερικανικός όμιλος Hines έχει επενδύσει ενεργά, αναπτύσσει και αποκτά ακίνητα στην Ευρώπη για περισσότερα από 20 χρόνια. Με έδρα το Λονδίνο, η Hines Europe έχει παρουσία σε 42 πόλεις της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα της εταιρίας περιλαμβάνει χαρτοφυλάκια προνομιούχων γραφείων, λιανικών, βιομηχανικών και οικιστικών ακινήτων.
Στο χαρτοφυλάκιό της διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία υψηλότερα των 13,2 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων εμβληματικά ακίνητα, όπως το Sony Center στο Βερολίνο, το Tour Carpe Diem στο Παρίσι, κ.λπ..
Παγκοσμίως
Η Hines είναι μια ιδιωτική παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, η οποία ιδρύθηκε το 1957, με παρουσία σε 189 πόλεις σε 20 χώρες και 96,5 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία – συμπεριλαμβανομένων των 48,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης καταπιστευματικών επενδύσεων και 48 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες τρίτων σε ακίνητα.
H εταιρία ιδρύθηκε από τον Gerald Hines, στο Houston και αυτή τη στιγμή, έχει σε εξέλιξη 114 επενδυτικά projects, σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά έχει αναπτύξει, αναδιαμορφώσει ή αποκτήσει 1.205 ακίνητα, συνολικής έκτασης άνω των 390 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 533 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από 213 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας