Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση για τη μελέτη οργάνωσης της χερσαίας ζώνης λιμανιού Σητείας

Την περασμένη Τρίτη έγινε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη με την μελετητική Ομάδα του έργου «Μελέτη οργάνωσης Χερσαίας ζώνης Λιμένος Σητείας»  προκειμένου να ενημερωθεί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης για την πορεία της εν λόγω μελέτης.

Κατά την συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η κ. Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών καθώς και οι κ. Δημήτρης Ρομπογραννάκης λιμενολόγος, Γιάννης Παρασύρης χωροτάκτης πολεοδόμος μηχανικός,  Μαργιούλα Ελισάβετ, τοπογράφος Μηχανικός, υπεύθυνη των προγραμματικών συμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και η κ. Δέσποινα Κληματσίδα από το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης της Π.Ε. Λασιθίου.
Να σημειωθεί ότι το 2015  είχε υπογραφεί  προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σητείας και του Λιμενικού Ταμείου Σητείας προκειμένου να εκπονηθεί η ως άνω μελέτη με την χρηματοδότηση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.
Οι μελετητές κατά τη συνάντηση ανέφεραν η εν λόγω μελέτη έχει φτάσει στο τελικό στάδιο  και πρόκειται να παραδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εξήγησαν τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία και συζητήθηκαν οι δράσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τις λιμενικές υποδομές του Δήμου Ιεράπετρας και Σητείας ύψους περίπου 1,7 εκ. ευρώ.
Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμενικά έργα που απαιτούνται στον Νομό, τα οποία θα συμβάλουν σαφώς και στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Τόσο ο κ. Γουλιδάκης όσο και η κ. Χανιωτάκη εξέφρασαν την επιθυμία τους να εξευρεθούν πόροι από την Περιφέρεια Κρήτης ή άλλους φορείς χρηματοδότησης, ώστε και ο Δήμος Αγίου Νικολάου να μπορέσει να εκσυγχρονίσει και τις δικές του υποδομές.

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας