Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Θ. Πατεράκης - Θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία και όχι αλαζονική συμπεριφορά(Bιντεο-φωτο)


Αλαζονική συμπεριφορά και έλλειψη οράματος  καταλογίζει ο Θοδωρής Πατεράκης στη δημοτική αρχή, ένα χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ επαναφέρει τις καταγγελίες για παράνομο ορισμό του Γ. Σκαρβελάκη στην ΔΕΥΑΣ και απώλειας 124.000 ευρώ από το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Μιλά για λάθη στην πολιτική για τον τουρισμό, αναφέρεται ειδικά στο πρακτορείο Apollo,που δεν περιλαμβάνει φέτος τη Σητεία στους προορισμούς του, και την κρουαζιέρα.
Σε μια μακροσκελή συνέντευξη του σήμερα στον STYLE 100 και τον Κώστα Γραμμενίδη, ο επικεφαλής τη παράταξης «Σητεία Μπροστά» και δημοτικός σύμβουλος είπε:

>Για τη δημοτική αρχή και τον Γ. Ζερβάκη : Δεν εφάρμοσε στην πράξη το «Ενώνουμε δυνάμεις», άφησε ανεκμετάλλευτο το διάστημα από την εκλογή μέχρι την ανάληψη καθηκόντων, έκανε το «πραξικόπημα» με τον Γ. Σκαρβελάκη και τη σύμπραξη με δυο δημοτικούς σύμβουλος του Ν. Καραμανωλάκη,που «συμπεριφέρονται σαν να εκλέχτηκαν με την παράταξη Ζερβάκη».
Θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, δεν το ζούμε αυτό, λέει ο Θ.Πατεράκης.

>ΔΕΥΑΣ: Παράνομος είναι και ο  ορισμός του Γ. Σκαρβελάκη και η τοποθέτηση του Γ. Παπαδάκη, ως εκπροσώπου του συλλόγου μηχανικών, στο Δ.Σ (αναπληρωματικό μέλος ). Σύμφωνα  με όσα είπε ο Θ.Πατεράκης, δεν υπήρχε η διαβεβαίωση του νομικού συμβούλου για το νομότυπο,όταν έγινε η ψηφοφορία, αλλά αυτή η διαβεβαίωση δόθηκε. Επρόκειτο μόνο για την άποψη υπαλλήλου  του υπουργείου, που είχε διατυπωθεί το 2012 και έλεγε πως «δεν απαγορεύεται»,ο ορισμός εκλεγμένου συμβούλου,με την ιδιότητα του συμβούλου σε δημοτική επιχείρηση.
Μετά από κάποιες διαδικασίες, ήρθε τελικά στις 27 Απριλίου  η επίσημη άποψη της Αποκετρωμένης Διοίκησης,μήπως κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Δύο μέρες μετά, στις 29 Απριλίου, έρχεται και η διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο, που, σύμφωνα  με τον Θ. Πατεράκη ταυτίζεται με την Αποκεντρωμένη.
Τα ίδια ισχύουν και για τον αντιδήμαρχο Γ. Παπαδάκη.


>Μέτρα στήριξης: Κακή διαχείριση του θέματος,χρέωσε στον πρόεδρο του Δ. Σ και τον δήμαρχο , γιατί εμφανίστηκαν δυο προτάσεις , με αποτέλεσμα η μια, με την οποία όμως , όλοι συμφωνούσαν, να καταψηφιστεί. Πρόκειται για την πρόταση Καραμανωλάκη, που είχε διευρυμένο πλαίσιο στήριξης. Ο Θ. Πατεράκης υποστηρίζει πάντως πως νομοθετικά, ο δήμος, μπορεί να αποφασίσει για την απαλλαγή τελών  μόνο για το δίμηνο που έμειναν κλειστές οι επιχειρήσεις και προτρέπει την δημοτική αρχή   να καταγράψει τι έχει συμβεί στο δήμο  αυτό το διάστημα και να πιέσει, μαζί με τους άλλους δήμους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, το υπουργείο να βγάλει νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

>Τουρισμός: Ερασιτεχνισμό, βλέπει στις κινήσεις του δήμου, και επικαλείται τη δική του επιλογή να εμπιστευτεί επαγγελματίες στη διαφημιστική προβολή και προώθηση του «πακέτου» της περιοχής, αλλά και τις προσωπικές επαφές που είχε και ο ίδιος,με τη συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις, με επικεφαλής πρακτορείων, όπως το Apollo. «Η δημοτική αρχή πρέπει να λειτουργήσει με εξωστρέφεια», σημείωσε.


>Λιμενικό Ταμείο :Ο Θ. Πατεράκης επιμένει πως χάθηκε η πίστωση των 124.000 ευρώ και θα πρέπει να διεκδικηθούν εκ νέου, τη στιγμή που όλα ήταν έτοιμα, η μελέτη (που αφορά σε προβλήματα στο  βυθό και ειδικά εκεί δένουν τα πλοία) είχε παραδοθεί και έμειναν μόνο τα τεύχη δημοπράτησης. Όμως,έμεινε ανεκμετάλλευτος ο χρόνος, τέλος του 19 έληξε η προθεσμία και χάθηκε η πίστωση . Θέτει επιπλέον θέμα για 20.000 ευρώ που διεκδικεί το ταμείο για στηθαία ασφάλειας. «Που θα τα βάλει αυτά;». Αφήνει αιχμές για τον επικεφαλής Μ. Αντωνιδάκη, που είχε τότε πολιτευτεί με τον ίδιο: «Ίσως ετοιμαζόταν να μας εκθέσει, δεν ξέρω…».
Σε αναμονή της απόφασης για τα αιολικά πάρκα από το ΣτΕ, ο Θ.Πατεράκης αναφέρθηκε και σε αυτό και απαντώντας στις αιχμές  Καραμανωλάκη για μη διάθεση του χρηματοδότηση ποσού που προβλέπεται στις κοινότητες όπου αναπτύσσονται οι ανεμογεννήτριες, δήλωσε πως επί ημερών του, αυτό γινόταν.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας