Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Παντελής Πετυχάκης Επίτημος Πρόεδρος Της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας:Που βρίσκεται το οικόπεδο των 42.750 τ.μ. που δώρισε η Περιηγητική Λέσχη Σητείας στο Δήμο Σητείας στο Αεροδρόμιο

petixakis1Προς το Δημοτκό Συμβούλιο Δήμου Σητείας, δια του προέδρου του κ. Ν. Μεραμβελιωτάκη.

Θέμα: που βρίσκεται το οικόπεδο των 42.750 τ.μ. που δώρισε η Περιηγητική Λέσχη Σητείας στο Δήμο Σητείας στο Αεροδρόμιο.

Κύριε Πρόεδρε,
Την 12 Ιανουαρίου 1984 με το συνημμένο συμβόλαιο 154 του συμβολαιογράφου Θεoδώρου Βουτηράκη, η Περιηγητική Λέσχη Σητείας δώρισε στο Δήμο Σητείας έκταση 42.750 τμ διαμορφωμένη σε διάδρομο προσγειώσεως αεροσκαφών μήκους 800 μέτρων.

Την έκταση αυτή την είχαμε εξασφαλίσει από δωρεά παραχώρηση των συμπολιτών μας . 1. Ιωάννη και Γεωργίου Νικητάκη, 2. Νικολάου και Ιωάννη Κολυδάκη και 3. Αικατερίνη Νικητάκη-Παπαδάκη με λεπτομερή περιγραφή θέσεων και σχήματος με διαστάσεις. π.χ. 600 * 50 , 135*50.
Ο Δήμος Σητείας σύμφωνα με τον πρώτο όρο της δωρεάς μερίμνησε για την επέκταση του αεροδρομίου και εξασφάλισε την χρηματοδότηση από την Υ.Π.Α. για απαλλοτρίωση έκτασης και κατασκευή του μεγάλου διαδρόμου.
Αργότερα έγινε και δεύτερη απαλλοτρίωση όπου κατασκευάσθηκε ο σημερινός διάδρομος και ο  αεροσταθμός .
Σε συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου ο Αερολιμενάρχης κ. Δ. Βερίγος έθεσε ένα ερώτημα στον πρόεδρο (αν καλά ενθυμούμε) γιατί δεν έχουν μεταβιβασθεί τα παραπάνω στρέμματα στην ΥΠΑ ώστε το αεροδρόμιο να γίνει κρατικό και έτσι να μπορεί να χρηματοδοτεί τις δαπάνες και να γίνει οργανόγραμμα προσωπικού για να επανδρωθούν οι κενές θέσεις.
Ο κ. Βερίγος δεν έλαβε απάντηση αφού η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει ενημέρωση για το θέμα.
Κύριε Πρόεδρε επειδή κατά καιρούς πολλά και διάφορα ακούγονται , για την τύχη της παραπάνω περιουσίας, παρακαλούμε εμείς που εξασφαλίσαμε την έκταση αυτή αλλά και τα τότε μέλη του Δ.Σ. της Περιηγητικής που αποφάσισαν και υπέγραψαν την παραχώρηση στο Δήμο μας, να μας ενημερώσετε που τελικά βρίσκεται αυτή η περιουσία.
Προτείνουμε να αναθέσετε τη διερεύνηση στην Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαρία Γιαννακάκη ως η καθ’ ύλην  αρμοδία.
Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι οι απαλλοτριώσεις έγιναν στην περίοδο επί Δημάρχου κ. Ν. Κουρουπάκη.
Βέβαιοι ότι θα έχουμε μια ξεκάθαρη ενημέρωση για να σταματήσουν τα σχόλια .
Διατελούμε με τιμή

Κοινοποίηση
Αερολιμένας Σητείας
Περιηγητική Λέσχη Σητείας

Πηγή : Style100 Fm

Συνολικες προβολες σελιδας