Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Διευθετείται οριστικά ο Παντέλης με 1,4 εκατομμύρια ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

DSC01570Εγκρίθηκε το ποσό του 1,4 εκατομμυρίων ευρώ για  τα έργα της οριστικής διευθέτησης του ποταμού Παντέλη, ανακοίνωσε σήμερα από τη Σητεία ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γ. Γουλιδάκης, που μαζΊ με τον δήμαρχο Γ. Ζερβάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Τσιφετάκη καΙ υπηρεσιακούς παράγοντες έκαναν επίβλεψη των εργασιών (χωματουργικών και διευθέτησης ρεμάτων ) που Έχουν ξεκινήσει εδώ και παραπάνω από  ένα μήνα.

Η «αυτοψία» έγινε  στη Λαγκάδα,Πηλαλήματα, τη Μαρωνιά και όλες τις όμορες περιοχές. Σύντομα θα ολοκληρωθούν ανακοίνωσε ο Γ. Γουλιδάκης που σημείωσε πως στόχος είναι να μπει η Σητεία στο επίκεντρο  έργων που «λιμνάζουν» εδώ και χρόνια.Στον Ασπρο ποταμό επίσης,  διαπιστώθηκε πως υπάρχουν προβλήματα, οφείλονται κυρίως σε λιμνάζοντα νερά που μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες, για την εποχή, καταστάσεις, όπως η συγκέντρωση κουνουπιών κ.ά,
Σχετικά με τον Αγιο Ιωάννη, αναζητείται η χρηματοδότηση για την κατασκευή τη νέας γέφυρας , ενώ εκδόθηκε το τεχνικό δελτίο, που φτάνει το έργο στις 335 χιλιάδες ευρώ.
Τεχνικό δελτίο μελέτης Αγίου Ιωάννη καινούργια γέφυρα 335 χιλιάδες ευρώ.
Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς, αναφέρθηκε, με δραματικούς τόνους, ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου Γ. Τσιφετάκης, που έκανε λόγο  ακόμα  και για αφανισμό τη αλιείας, λόγω του λαγοκέφαλου. Υπάρχει στην Περιφέρεια σχετική έρευνα και οι προσπάθειες γίνονται στην κατεύθυνση όχι απλώς περιορισμού, αλλά εξαφάνισης του είδους από τις ελληνικές θάλασσες.
Και η ελαιοκομική προετοιμασία γίνεται κανονικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας να έχει ανανεωθεί ως προ τα υλικά και τους τρόπους ψεκασμού, σε εκκρεμότητα παραμένουν ωστόσο κάποια χωριά, για τα οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.
Στην πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια στο σύνολο της, επέμεινε ο δήμαρχος Σητείας Γ. Ζερβάκης, που τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή των εθελοντών που έκαναν εφικτό να προχωρήσουν οι εργασίες στον ποταμό Παντέλη, σε ένα  πρόγραμμα χαμηλού κόστους, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αλλιώς. Ο  Γ. Ζερβάκης μίλησε για έργα που θα έπρεπε  να γίνουν εδώ και χρόνια, αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Πηγή : Style 100fm


DSC01554
DSC01564 DSC01566
DSC01570

Συνολικες προβολες σελιδας