Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Παρουσίαση drone ψεκασμού για τους καλλιεργητές στη Σητεία(βιντεο-φωτο)

DSC01542Αλλάζει το μοντέλο προστασίας της ελιάς από το δάκο και άλλες ασθένειες, αλλά και άλλων γεωργικών καλλιεργειών,  με την αιχμή της τεχνολογίας να προσφέρει στον καλλιεργητή νέους,
σύγχρονους και αποτελεσματικότερους τρόπους, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αντιπροσώπους του μέσου, που έκαναν σήμερα  παρουσίαση  βιομηχανικού drone TTA στη Σητεία, στην περιοχή της Μαρωνιάς.
Παραγωγοί και εκπρόσωποι συνεταιρισμών είχαν την ευκαιρία να δουν σε δράση ένα drone και να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της εταιρίας IONOS( με έδρα το Ηράκλειο) για το πως ακριβώς λειτουργεί αυτό το σύγχρονο σύστημα προστασίας τη ελιάς.
Η περιοχή, που θα ψεκαστεί, αρχικά χαρτογραφείται, όχι μόνο για υλικό «σχέδιο πτήσης» του drone,αλλά και να συλλεχθούν λεπτομερειακά στοιχεία (όπως γεωλογικές ιδιαιτερότητες) για να εξατομικευτεί ο ψεκασμός.
Πρόκειται για τη λεγόμενη  «έξυπνη γεωργία», με την εταιρία να υποστηρίζει πως η κάμερα του μη επανδρωμένου πτητικού μέσου τεχνολογίας, παρακολουθεί ενδελεχώς τις ασθένειες, τα παράσιτα, την ύδρευση και την λίπανση.
Η λύση, προωθείται και ως οικονομικότερη του παραδοσιακού τρόπου, λόγω της προσιτής τιμής του drone και των ανταλλακτικών του και του σημαντικού περιορισμού κόστους ύδρευσης και αγοράς φυτοφαρμάκων. Σύμφωνα με την «Ionos», ο ψεκασμός  γίνεται 40 φορές πιο γρήγορα από τον παραδοσιακό τρόπο. Εξοικονομεί 90% νερό και 30-40% φυτοφάρμακο.
Λόγω της μικρής διαμέτρου των σταγονιδίων, το φυτοφάρμακο διασκορπίζεται καλύτερα στην επιφάνεια των φυτών, αυξάνοντας την απόδοση. Συγχρόνως ο αέρας που παράγεται από το drone μεταφέρει το υλικό στο πίσω μέρος τoυ φυλλώματος.
Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα της εταιρίας στη διεύθυνση:
https://ionos.com.gr
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πηγή : Style 100Fm




DSC01524
DSC01542 DSC01544

DSC01550




Συνολικες προβολες σελιδας