Δύο σεισμοί στην Ανατολική Κρήτη από τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο , η ένταση του ήταν 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τα 5 χιλιόμετρα από το Παλαίκαστρο της Σητείας, εστιακό βάθος τα 19 χιλιόμετρα και σε απόσταση 96 χιλιομέτρων απο το Ηράκλειο και 43 χλμ από τον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός επίσης ήταν εντάσεως 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 19,4 χιλιόμετρα.
Ο συγκεκριμένος σεισμός είναι ο δεύτερος στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς στις 05.33 το πρωί είχε σημειωθεί σεισμική δονηση 3, 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τα 85 χιλιόμετρα ΝΝΑ της Ζάκρου και εστιακό βάθος τα 24,8 χιλιόμετρα.
Πηγή : Νέα Κρήτη
