Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Αγώνας για να κρατηθεί η Σητεία καθαρή, τη συμπαράσταση των δημοτών ζητά η Υπηρεσία Καθαριότητας

Έναν καθημερινό αγώνα δίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σητείας για να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί αυτή την εποχή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Παρ’ ότι οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πολλές, την ώρα που τα δεδομένα έχουν τροποποιηθεί λόγω της λήψης των αναγκαίων μέτρων, σε καθημερινή δράση η Υπηρεσία συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την πλευρά της στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη αναφέρθηκε στην λειτουργία της Υπηρεσίας αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Ευχαρίστησε παράλληλα από καρδιάς τους εργαζόμενους για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά. Ζήτησε επίσης από τους πολίτες συνεργασία και τήρηση των οδηγιών διαχείρισης των απορριμμάτων. Στάθηκε και στη συγκινητική συνδρομή κάποιων ανθρώπων που με όποιο τρόπο μπορούν, βοηθούν και στηρίζουν το Δήμο, ώστε να εφοδιάζεται με τα απαραίτητα είδη, μάσκες και γάντια για τους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, η Υπηρεσία Καθαριότητας εξ αρχής λειτουργεί -όντας μία νευραλγική υπηρεσία, σημαντική για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου- έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το προσωπικό, το ωράριο λειτουργίας κλπ.
Όπως ανέφερε η κ. Πλατανάκη, «υπήρξε και σχετική ενημέρωση από τον ιατρό υπηρεσίας προς τους εργαζόμενους για τα μέτρα προστασίας καθώς και γενικότερων οδηγιών αντιμετώπισης του ιού. Παράλληλα έγινε -κι επαναλαμβάνεται, όπως απαιτείται- καθαριότητα στον χώρο εργασίας των εργαζομένων σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Ζητούμενο είναι φυσικά η όσο το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αλλά ασφαλώς και η προστασία των εργαζομένων της».
Για την προστασία των εργαζομένων
Η Υπηρεσία καλείται -όλο αυτό το χρονικό διάστημα- να διαχειριστεί ένα σημαντικό θέμα, την εξασφάλιση του αναγκαίου, απαραίτητου για τους εργαζόμενους, γάντια, μάσκες, απολυμαντικά κλπ.
Ο Δήμος φροντίζει ώστε με κάθε τρόπο να καλύπτεται το προσωπικό συνολικά των υπηρεσιών του και φυσικά της Υπηρεσίας, όπως επισημάνθηκε.
Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλει και η Περιφέρεια, ενώ ο Δήμος προχώρησε και στην προμήθεια υλικού ατομικής προστασίας- μάσκες, που επίσης διετέθησαν στο προσωπικό.
Η κ. Πλατανάκη ευχαρίστησε για την συμβολή του στην άμεση υλοποίηση της δράσης τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Μεραμβελιωτάκη, που προσέφερε με χαρά την αντιμισθία του για τον σκοπό αυτό.
Επίσης ευχαρίστησε την κ. Yasmin, η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Τμήματος Καθαριότητας και ξεκίνησε -εθελοντικά- την κατασκευή υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων που θα διατεθούν (κατόπιν της προβλεπόμενης διαδικασίας) στους εργαζόμενους. Χθες μάλιστα η εθελόντρια παρέδωσε στην Υπηρεσία τις πρώτες 30 και έπεται συνέχεια τις επόμενες ημέρες.
Να καλύψουμε τις ανάγκες
«Παρά τις δύσκολες, πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες λόγω κορονοϊού», ανέφερε η κ. Πλατανάκη, «η Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου είναι στην πρώτη γραμμή λειτουργώντας με προγραμματισμό και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου μας. Και σε ό,τι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και σταδιακά με εργασίες κλαδοκοπών κι άλλες στην πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες.
Πάντα έχοντας ως γνώμονα τη δημόσια υγεία, αλλά και την προστασία των εργαζομένων της Υπηρεσίας που είναι από τις πλέον ευάλωτες ομάδες, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα και διαμορφώνοντας το πρόγραμμα βάσει της υπάρχουσας κατάστασης και των αναγκών του Δήμου μας.
Υπάρχουν σαφώς δυσκολίες λόγω της πρωτόγνωρης για όλους κατάσταση που βιώνουμε όμως με προσπαθούμε όλοι μαζί στην Υπηρεσία και το Δήμο, με καλή συνεργασία και διάθεση προσφοράς να τις αντιμετωπίζουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο».
Υποδείξεις προς τους πολίτες
«Χρειαζόμαστε όμως και την συνεργασία των πολιτών. Δεν γίνεται τίποτα, αν όλοι μαζί δεν συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι δυνατόν να τρέχει ένας εργαζόμενος πίσω από κάθε πολίτη, που πετάει τα γάντια του στο δρόμο για παράδειγμα. Δεν είναι σωστό. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στην προστασία της δημόσιας και ατομικής υγείας. Πρέπει να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε τις οδηγίες.
Δεν πρέπει να αφήνουμε ανοικτές για παράδειγμα τις σακούλες απορριμμάτων. Πρέπει να τις εναποθέτουμε μέσα στους κάδους. Όλα τα μέτρα επίσης προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων. Να ανοίγουμε και να κλείνουμε τους κάδους από ειδικά πεντάλ, όπου υπάρχουν ή με γάντια όπου δεν υπάρχουν.
Να δείξουμε όλοι οι πολίτες την δέουσα προσοχή αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε. Όλοι οι πολίτες πρέπει να βάλουμε πλάτη. Είναι πολύ σημαντικό ότι στην περιοχή μας η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου επιδεικνύει σοβαρότητα και συμμόρφωση στην τήρηση των μέτρων. Πρέπει να σκεφτούμε το κοινωνικό σύνολο. Όχι το “εγώ”, αλλά το “εμείς” και να λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα. Μας αφορά όλους αυτή η κατάσταση και πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας», κατέληξε η κ. Πλατανάκη.

Πηγή : Ανατολή




Συνολικες προβολες σελιδας