Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Στόχο να ξεκινήσει η κατασκευή του ΒΟΑΚ πρώτα από τη Σητεία βάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Μια έκτακτη συνεδρίαση η οποία εδώ και καιρό είχε προαναγγελθεί πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σητείας με βασικά ζητούμενα τη συζήτηση για το σχεδιασμό του ΒΟΑΚ, αλλά και τις εξελίξεις που έχουν προκύψει με το Δημοτικό Αεροδρόμιο Βιτσέντζος Κορνάρος.

Δύο θέματα υποδομών πολύ μεγάλης σημασίας τόσο για το Δήμο Σητείας όσο και για όλο το νομό Λασιθίου, τα οποία έχουν έρθει ξανά στην επικαιρότητα τόσο λόγω των μελετών που προχωρούν για το ΒΟΑΚ, όσο και με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο θεωρείτε πιθανό να επηρεάσει αρνητικά το αεροδρόμιο της Σητείας.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Σητείας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα συνέβησαν και όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
Για το θέμα του ΒΟΑΚ, όπως είπε, με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, αλλά και παραγόντων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, παρουσιάστηκαν όλες οι σχετικές μελέτες, και από πλευράς ΟΑΚ τονίστηκε πως η κατασκευή του ΒΟΑΚ είναι πλέον θέμα πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης στο να προχωρήσει τις σχετικές μελέτες.
Αυτό που τονίστηκε είναι πως σε επίπεδο μελετών ο νομός Λασιθίου και το τμήμα Σητεία-Άγιος Νικόλαος, (Σητεία-Καβούσι, , παράκαμψη Παχειάς Άμμου, και Καλό Χωριό Φρουζή) είναι πολύ πιο μπροστά από τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και υπολογίζεται πως στους επόμενους 15 μήνες θα είναι έτοιμες οι οριστικές μελέτες και έτσι θα μπορεί τότε να ξεκινήσει η κατασκευή του τμήματος αυτού, την ώρα που στην υπόλοιπη Κρήτη οι μελέτες δεν έχουν φτάσει σε τελικά επίπεδα.
Έτσι ο στόχος που μπαίνει από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου είναι να υπάρξουν πιέσεις ώστε η κατασκευή του ΒΟΑΚ να ξεκινήσει από τη Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο. Για το λόγο αυτό θα συνταχθεί φάκελος που θα παρουσιάζεται αναλυτικά η υφιστάμενη κατάσταση και στη συνέχεια θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών.
Ο κ. Μεραμβελλιωτάκης τόνισε πως η κατασκευή του ΒΟΑΚ έχει τη στήριξη τόσο του Δήμου Ιεράπετρας όσο και του Δήμου Αγίου Νικολάου, πράγμα σημαντικό ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις.
Οχι στη υποβάθμιση του αεροδρομίου
Σε ό,τι αφορά το θέμα του Δημοτικού Αεροδρομίου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε πως μετά την έναρξη της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι, υπάρχει η πληροφόρηση πως στη σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί, υπάρχει ένας αρνητικός όρος σχετικά με την ανάπτυξη του αεροδρομίου στη Σητεία, κάτι το οποίο πρέπει να διασαφηνιστεί με επίσημο τρόπο και να γίνει προσπάθεια απάλειψής του.
Παράλληλα ανέφερε πως  θα πρέπει να γίνει γνωστό αν προχωρούν διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, ώστε τελικά ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλια να είναι ενήμερα για το τι πραγματικά συμβαίνει ώστε να μπορεί να κινηθεί στην κατεύθυνση που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι




Συνολικες προβολες σελιδας