Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Τιμούμε τους προγόνους,ευγνωμονούμε τους συγχρόνους(βιντεο-φωτο)

DSC00919Στην πιο αμήχανη επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι τιμές περισσότερο αποδίδονται νοερά, αντί  στεφάνου. Χωρίς παρελάσεις, φιλαρμονικές, μαθητές, κόσμο.

Σιωπηρή και «μουδιασμένη» σήμερα και η Σητεία, μια άδεια πόλη, με τις τιμές για τη μέρα να αποδίδονται, μοναχικά, εκ μέρους του δήμου από την αντιδήμαρχο Ελένη Πλατανάκη. Μόνη της, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με τη σημαία πάντως να παραμένει σταθερά ψηλά και να δίνει το δικό της μήνυμα.
Το δικό μας μήνυμα, , όλοι εμείς που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε  οτι έχει απομείνει από την πραγματική ζωή σε συνθήκες κλιβάνου το στέλνουμε , σε αυτούς που κρατούν στείρα θέση στην πρώτη γραμμή, με καθημερινό κόστος. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, συμβαίνει και δω.
Ο STYLE100,αυτή τη μέρα που η συλλογική μνήμη έχει συνδεθεί με τη διάθεση για αυτοθυσία για το κοινό καλό, τιμά τους σύγχρονους  διπλανούς μας ανθρώπους στην εποχή του κορονοϊού, που κάνουν δυνατή την εξασφάλιση της δικής μας, ατομικής ασφάλειας στο σπίτι .
Όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, ρισκάροντας καθημερινά για να εξασφαλίσουν το πιο μεγάλο αγαθό. Τη ζωή, όχι τη δική τους, τι ζωές των άλλων.
Τους εργαζομένους στα ανοιχτά σούπερ (και μίνι) μάρκετ και τους διανομείς κατ οίκον, για τη δική μας ασφάλεια.
Τους ανθρώπους που φροντίζουν την καθαριότητα της πόλης και έχουν  προχωρήσει και σε τοπικές απολυμάνσεις .
Το δυναμικό του ΑΤ Σητείας που ελέγχει την κατάσταση και την τήρηση των περιοριστικών μέτρων (πάμε καλά σε αυτόν τον τομέα, ευτυχώς).
Τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα φαρμακεία που επίσης δίνουν κάθε μέρα αίσθηση ασφάλειας, με τις υπηρεσίες τους, σε μας .
Όλους που συμβάλλουν σε , αυτή την περίοδο και την κάνουν να μοιάζει λιγότερο δύσκολη.
Κι ας είναι, στην πραγματικότητα, πολύ δύσκολη….



ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 Πηγή : Style 100Fm


DSC00908
DSC00909
DSC00912
DSC00914
DSC00916

DSC00919
DSC00922

DSC00925

DSC00927









Συνολικες προβολες σελιδας