Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

100 κλίνες στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

https://www.cretalive.gr/sites/default/files/styles/article_image_769x432/public/2020-03/nosokomeio-agios_nikolaos_11.jpg?itok=5o0QgrHj24 κλίνες θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Σητείας και αντίστοιχες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας - Στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης θα διατεθούν οι 25 κλίνες που έχει το ίδρυμα.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επικαιροποιημένο σχέδιο προετοιμασίας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης που εξελίσσεται σε όλο το νησί, με όλα τα νοσοκομεία να έχουν ρόλο και με επίκεντρο το σενάριο για ένταση της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, στο πλαίσιο αυτό, όλα τα νοσοκομεία, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν σε κλίνες και τμήματα, θα κληθούν να παίξουν το ρόλο τους και να φιλοξενήσουν ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Στο νομό Λασιθίου οι θέσεις που θα είναι διαθέσιμες εκτιμάται πως θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 100, με βάση όσα γνωρίζουμε και προετοιμάζονται μέχρι τώρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το βάρος των περισσότερων κλινών θα δοθεί στο κεντρικό νοσοκομείο όπου μία κλινική θα διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό και θα κληθεί να φιλοξενήσει όλα τα περιστατικά που θα κριθεί πως χρήζουν νοσηλείας.

Από κει και πέρα 24 κλίνες θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Σητείας και αντίστοιχες στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης θα διατεθούν οι 25 κλίνες που έχει το ίδρυμα.

«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που προβλέπει σε κάθε Νοσοκομείο της Κρήτης να υπάρχουν κλίνες και να είμαστε προετοιμασμένοι», εξηγεί η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, δίνοντας το στίγμα των επιλογών που γίνονται ώστε να υπάρχει πλήρης προετοιμασία, αλλά και ετοιμότητα και με δεδομένο τον προβληματισμό που διατυπώνεται για την επάρκεια ή μη κλινών.

Πηγή : Ανατολή



Συνολικες προβολες σελιδας