Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Θετική η Περιφέρεια για τον ΒΟΑΚ στο Καβούσι – Για «νίκη» μιλούν στην κοινότητα, δεκτές οι αντιδράσεις

Με ομόφωνα θετική γνώμη εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη κατασκευή του νέου τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα, Καβούσι-Αυχένας Αγκαθιάς, λαμβάνοντας όμως υπόψιν τις αντιδράσεις και τις προτάσεις που έχουν εκφραστεί από την κοινότητα Καβουσίου οι οποίες προτείνεται να εξεταστούν από τους μελετητές του Υπουργείου .

Το ζήτημα της μελέτης του ΒΟΑΚ και ιδιαίτερα ο σχεδιασμός που αφορά το Καβούσι ήταν αυτό που μονοπώλησε τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης και συζητήθηκε για περισσότερη από μια ώρα με σκοπό να εκφραστεί μια θετική η αρνητική γνώμη, ώστε το θέμα να προωθηθεί σε επόμενο χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στη σύσκεψη στο Ηράκλειο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Καβουσίου από την πρόεδρο της κοινότητας Μαρία Χαλκιαδάκη, το μέλος Αντώνη Φουντουλάκη και τους τεχνικούς συμβούλους Μιχάλη Δερμιτζάκη και Γιάννη Τσιχλή. Το παρόν έδωσε επίσης αντιπρόσωπος από το Δήμο Σητείας, ενώ δεν βρέθηκε κάποιος από το Δήμο Ιεράπετρας.
Oι αντιδράσεις από πλευράς κοινότητας Καβουσίου ακούστηκαν με προσοχή και έγιναν κατανοητές στη συνεδρίαση και τελικά η  πρόταση της κοινότητας για ένα υπόγειο τούνελ που θα περνά κάτω από χωριό και έτσι δεν θα χρειαστεί το νέο δίκτυο να διασχίσει τον ελαιώνα, αποφασίστηκε πως πρέπει να εξεταστεί από τους μελετητές και συμπεριλαμβάνεται στο κείμενο της απόφασης που εκφράζει τη γνώμη της επιτροπής.
Η απόφαση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από την κοινότητα του Καβουσίου με την πρόεδρο να δηλώνει στο Ράδιο Λασίθι πως πρόκειται για μια «μεγάλη νίκη», αφού έτσι δίνεται η δυνατότητα να συνεχιστεί ο δρόμος της διεκδίκησης ώστε να μην κατασκευαστεί το έργο με τη μορφή που προτείνεται, αλλά να αναζητηθούν έστω βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, με δεδομένο πως η μελέτη βρίσκεται στα τελικά στάδια εγκρίσεων.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι



Συνολικες προβολες σελιδας